Tontit

Orimattilan kaupungilla on myynnissä tontteja sekä omakotitalojen ja rivitalojen rakentajille että teollisuus- ja toimipaikkarakentamiseen.

Linkki tonttitarjontaan

Jatkuva haku
Tontit ovat pääasiassa jatkuvasti haettavissa ja ne luovutetaan varausjärjestyksessä. Varausaika on kaksi kuukautta ja sitä voi jatkaa kuukauden kerrallaan yhteensä enintään kuuden kuukauden ajan, mikäli kyseiseen tonttiin ei ole tehty kakkosvarausta. Tonttia ei voi varata, mikäli hakijalla on omistuksessaan tai varattuna rakentamaton kaupungilta ostettu tontti.

Uusien tonttien haku
Uuden alueen tullessa myyntiin on aluksi hakuaika, josta kuulutetaan lehdissä. Hakuajan pituus on yleensä 2-3 viikkoa. Hakuajan päätyttyä tontit jaetaan hakijoille seuraavien periaatteiden mukaan:
• ensisijalla on omaan käyttöön rakentavat perheet ja yksityishenkilöt
• tarvittaessa tontit arvotaan hakijoiden kesken
• tonttia ei voi varata, mikäli hakijalla on omistuksessaan tai varattuna rakentamaton kaupungilta ostettu tontti

Teollisuus- ja toimitilatonteissa luovutusperusteena on myös tontin tuleva käyttö ja elinkeinopoliittiset näkökohdat.

Täydelliset omakotitonttien jakoperusteet löytyvät Orimattilan maapoliittisesta ohjelmasta.
Ei pisteytystä
Omakotitonttien varaajia ei pisteytetä eikä tulo-, varallisuus- tai muita vastaavia tietoja tarvitse toimittaa kaupungille.

Tonttipörssistä löytyy yksityisillä maanomistajilla myynnissä olevia tontteja.
OMAKOTITONTIT

Orimattilan kaupunki myy omakotitontteja pääasiassa asemakaavoitetuilta alueilta.
Tontti on mahdollista myös vuokrata. Vuosivuokra on 6% tontin hinnasta ja se on sidottu elinkustannusindeksiin. Tontin voi myöhemmin ostaa omaksi kulloinkin voimassaolevalla hinnalla. Vuokria ei hyvitetä ostohinnassa.

Rakentaminen
Kaupungilta ostetulle omakotitontille tulee rakentaa omakotitalo kolmen vuoden kuluessa kaupasta. Tonttia ei saa rakentamattomana myydä eteenpäin ilman kaupungin lupaa.

Myynnissä nyt

Arola, Metsärinne
Alueelle tulee kaikkiaan 107 omakotitonttia. Tontit sijaitsevat n. 1,5 km:n päässä Orimattilan keskustasta etelään Arolantien luoteispuolella. Ykkösalueelta on vielä joitakin tontteja jäljellä. Tonttien myyntihinta on 19.00 euroa/m2 ja lohkomiskulut 960 euroa. Tontit ovat rakentamiskelpoisia. Vapaana olevat tontit näkyvät myynnissä olevien tonttien listauksesta.

Arola, Metsärinne Kakkonen
Metsärinteen rakentaminen on jatkunut ylemmäs rinteeseen. Uudet tontit ovat tulleet ensimmäisen vaiheen pohjoispuolelle hyvälle paikalle etelärinteeseen. Kaikilta näiltä tonteilta on suora yhteys puistoon. Tonttien myyntihinta on 19 €/ m2 ja lohkomiskulut 990 euroa. Tontit ovat 960-1200 m2 suuruisia. Tontit ovat rakennuskelpoisia. Vapaana olevat tontit näkyvät myynnissä olevien tonttien listauksesta.

Pennala, Ylä-Hankaanoja
Pennalaan on syksyllä 2011 tullut uusi omakotialue metsän ympäröimälle peltoalueelle lähelle hyviä kulkuyhteyksiä ja linja-autoreittejä. Kyseiseltä alueelta on ainoastaan yksi tontti enää vapaana. Tontti on varattavissa ja alueelle pääsee rakentamaan heti. Tontin koko on 1074 m2 ja myyntihinta 19 €/ m2 ja lohkomiskulut 990 euroa.

Pennala, Ylä-Hankaanoja 2
Pennalan Ylä-Hankaanojan omakotialueen toinen osa on tullut myyntiin ja osa tonteista on jo mennyt. Tontit ovat varattavissa ja alueelle pääsee rakentamaan heti. Tonttien koot ovat n. 900 - 1500 m2 ja myyntihinta 20 €/ m2 ja lohkomiskulut 990 euroa.

Artjärvi, Keskusta, Kotokolmio
Artjärven keskustassa oleva Kotokolmion alue on täydentynyt kolmella uudella tontilla. Tontit sijaitsevat Villikkalanjärven läheisyydessä mukavan kävelymatkan päässä Vuorenmäen koululta ja muista palveluista. Tonttien myyntihinta on 8 €/m2. Tontit ovat noin 1400 m2:n kokoisia.

Käkelä
Käkelässä, joka sijaitsee noin kilometrin päässä keskustasta itään, on jäljellä muutamia omakotitontteja. Tontit sijaitsevat Käkelänraitin eteläpuolella Piikainkyröntien molemmin puolin. Tonttien myyntihinta on 18.00 euroa/m2 ja lohkomiskulut 810 euroa. Tontit ovat rakentamiskelpoisia. Vapaana olevat tontit näkyvät myynnissä olevien tonttien listauksesta.

Jokela, Kanavapuisto
Tontit sijaitsevat Jokelan alueella Kaitilantien ja Lähdekujan risteyksessä, noin 1,5 kilometrin päässä keskustasta länteen. Tonttien koot ovat n. 1000 m2 ja niiden myyntihinta on 18 €/m2, jonka päälle lisätään lohkomiskulut 1020 euroa. Tontit ovat heti rakentamiskelpoisia. Vapaana olevat tontit näkyvät myynnissä olevien tonttien listauksesta.

Jokela, Rantamäentie
Tontti sijaitsee Jokelan alueella Kaitilantien ja Rantamäentien risteyksessä, noin 2 kilometrin päässä keskustasta länteen. Tontin koko on 1118 m2 ja myyntihinta on 18 €/m2, jonka päälle lisätään lohkomiskulut 960 euroa. Tontti on heti rakentamiskelpoinen.
Yksityisten tontit
Yksityisten maanomistajien myytäviä tontteja löytyy tonttipörssistä sekä kiinteistönvälittäjien sivuilta.
TONTTIPÖRSSI

Yksityisten maanomistajien tonttitarjontaa asemakaava-alueella.

Aleksinpuisto
www.aleksinpuisto.fi
info@aleksinpuisto.fi

Vehkaoja
Tommi Kiiveri puh. 040 585 3242

Jokela, Kaitilantie
Kiinteistönotariaatti Korkeamäki Oy Lkv
Ostoskeskus Orimatti
Erkontie 12, 16300 Orimattila
Puh. (03) 777 8204, 0400 845 401

Räinänmäentien tontit
www.rainanmaentie.fi
info@rainanmaentie.fi

Yksityisen tontteja Arolan alueella
Jorma Hatakka puh. 040 867 2596
Linkki tonttitarjontaan

Lisäksi yksittäisiä tontteja myynnissä usealla eri maanomistajalla.

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJIÄ

Kiinteistönotariaatti Korkeamäki Oy
Erkontie 12
16300 Orimattila
Puh. (03) 777 8204, 0400 845 401
www.asuntoon.fi

Jonne Ky
Ylätie 2
16450 Mallusjoki
Puh. 050-1598
www.jonne.fi

Orimattilan OP-Kiinteistökeskus Oy
Erkontie 11
16300 Orimattila
Puh. 010 257 1558
www.opkk.fi/orimattila

Tupapörssi Oy
Käkeläntie 9
16300 Orimattila
Puh. (03) 777 8636, 050-1246
www.tupaporssi.fi