Hennan asema-alueen urakka käynnistyy

Pvm: 28.12.2016 

Lemminkäinen Infra Oy aloittaa rakennustyöt Orimattilan Hennassa vuoden alussa. Työt aloitetaan Hennan ylikulkusillan maanrakennustöillä.

-Puiden kaatamista ja tukikohdan perustamista on luvassa ensimmäisessä vaiheessa, projektipäällikkö Tauno Tiiro Lemminkäiseltä kertoo.

Orimattilan kaupunki ja Lemminkäinen allekirjoittivat urakkasopimuksen Orimattilassa 28.12.2016.
-Hennan urakka on alueellisesti merkittävä työ Lemminkäinen Infra Oy:lle. Haastava ja mielenkiintoinen hanke, Tiiro toteaa.

Kaupunginhallitus valitsi 14.11.2016 Lemminkäinen Infra Oy:n asema-alueen urakoijaksi. 3,3 miljoonan urakka kattaa aseman ylikäytäväsillan, aseman yleiset alueet, Asemarinteen kadun ja pienen osuuden Hennan bulevardia bussipysäkkeineen.

Liikennevirasto on valinnut Lemminkäinen Infra Oy:n myös juna-aseman laiturirakenteiden toteuttajaksi.
- Hankkeita rakennetaan samanaikaisesti, Lemminkäisen maarakennustöiden työmaapäällikkö Seppo Sirola sanoo.

Asuttamishankkeelle rahoitus

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt noin 171 000 euron rahoituksen 2,5-vuotiselle Henna - maaseudun asuttamisen ja elinvoiman pilotti –hankkeelle. Hankkeessa Hennaan luodaan sekä nykyisten että uusien yritysten, yhdistysten ja asukkaiden välinen yhteisöllisyys, vuorovaikutus ja kumppanuus. Hankkeen idea on tehdä Henna tunnetuksi ja houkuttelevaksi yrittämisen ja asuminen yhteisölliseksi alueeksi.

Euroopan unionin ja valtion osuus tuesta on 170 934,75 euroa. Kaupungin omarahoitusosuus on 73 258 euroa. Kaupunki sai virallisen rahoituspäätöksen hankkeelle 22.12.2016.