Hankepäälliköksi Hennan aluerakentamiskohteeseen?

Pvm: 16.12.2016 

Orimattilan kaupunki on saanut hankerahoituksen maaseudun asuttamiseen ja elinvoiman kasvattamiseen tähtäävään Hennan maaseudun pilottihankkeeseen.

Haemme innovatiivista hankepäällikköä uuden kaupunginosan asuttamiseen sekä liiketoiminnan ja yhteisöllisyyden kehittämiseen.

Lisätiedot ja hakuohjeet tästä!

Tiedote 16.12.2016, Orimattilan tekninen palvelukeskus, Orimattilan Henna

Hennan rakentamisen valmistelu käynnistyy


Orimattilan uuden puutarhakaupunginosa Hennan rakentaminen käynnistyy. Nivos (Mäntsälän Sähkö) on ilmoittanut aloittavansa työt Huhdanojantiellä aseman läheisellä alueella vielä ennen joulua sähkökaapelointitöillä.

Orimattilan kaupunginhallitus valitsi 14.11.2016 asema-alueen urakoitsijaksi Lemminkäinen Infra Oy:n ja urakkasopimus on valmisteilla. Urakka kattaa aseman ylikäytäväsillan, aseman yleiset alueet, Asemarinteen kadun ja pienen osuuden Hennan bulevardia bussipysäkkeineen. Rakennustyöt saataneen konkreettisesti käyntiin joulun jälkeen.

Orimattilan kaupunginhallitus päättää kokouksessaan 19.12. Hennan Länsirinteen alueen vuonna 2017 luovutettavien pientalotonttien sekä kerros- ja rivitalotonttien hinnoittelusta. Ensimmäisessä vaiheessa on kaavailtu laitettavan myyntiin 11 pientalotonttia Minttukujalta. Ensimmäisille kerrostalo- ja rivitalotonteille etsitään parhaillaan toteuttajia.

Länsirinteen asemakaava-alueelle sijoittuvan Minttukujan katusuunnitelma on nähtävillä ajalla 16.12.2016 – 5.1.2017. Tutustu suunnitelmaan tästä: http://www.orimattila.fi/liitteet/1698.pdf

Juna-aseman alueen rakentamisen lisäksi Hennan asuttamista ja palveluja rakennetaan suunnitelmallisesti. Orimattilan kaupunki on hakenut Hämeen ELY-keskukselta rahoitusta Hennan asuttamisen 2,5-vuotiseen hankkeeseen. Henna - maaseudun asuttamisen ja elinvoiman pilotti -hankkeen tarkoituksena on luoda Hennaan sekä nykyisten että uusien yritysten, yhdistysten ja asukkaiden välinen yhteisöllisyys, vuorovaikutus ja kumppanuus. Rahoitustukipäätös saataneen joulukuussa. Hennan brändi on luotu ja verkkosivusto hennaan.fi on avattu jo aiemmin.

Liikenne Hennan juna-asemalla käynnistyy joulukuussa 2017.