Hyppää sisältöön

ORIMATTILAN KAUPUNGIN ASIOINTIAPU

 

Orimattilan kaupunki ryhtyy tarjoamaan maanantaista 23.3.2020 alkaen väliaikaista, poikkeusoloista johtuvaa asiointiapua kauppa- ja apteekkipalveluissa.

 

Kenelle asiointipalvelu on kohdennettu? 

Palvelu on kohdennettu yli 70-vuotiaille, ja  riskiryhmiin kuuluville kaupunkilaisille. Kaupungin asiointipalvelu on tarkoitettu lyhytaikaiseen tukeen, eikä se tarjoa kotihoidollisia tai kotisairaanhoidollisia palveluita tai neuvontapalveluita. 

Ensisijaisena apuna erilaisissa asioinnissa kaupunkilaisten tulee kääntyä ystävien, naapureiden ja/tai lähimmäisten puoleen. Mikäli kaupunkilainen on jo kotipalvelun asiakas, hänen tulee tukeutua kotipalvelun asiointiapuun. 

Kaupungin asiointiapua tarjotaan arkisin virka-aikana. 

 

Miten otan yhteyttä saadakseni asiointipalvelua? 

1.) Kaupunkilaiset voivat yhteyttä lapsiperheiden, työikäisten ja vammaisten sosiaalipalveluiden ohjaus- ja neuvontanumero Polkuun (arkisin klo 9-15) p. 03 819 4850 Arvioinnin perustella kaupunkilainen ohjataan tarvittaessa Orimattilan kaupungin asiointipalvelun piiriin. 

tai

Ikääntyneitä palvelevaan ikääntyneiden Asiakasohjaus Siiriin, (arkisin ma-ti, to-pe klo 9-15 ja ke 9-16 puh. 044 482 5050), joissa tehdään yksilöllinen palvelutarpeen arviointi. Arvioinnin perustella kaupunkilainen ohjataan tarvittaessa Orimattilan kaupungin asiointipalvelun piiriin. 

Molempiin tahoihin voi ottaa yhteyttä myös Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän chat- palvelun avulla (ikkuna avautuu oikeaan reunaan arkisin virka-aikana).  

2.) Kaupunkilainen voi myös soittaa Kaupungintalon neuvontaan arkisin Ma-Pe 9–15 Puhelinvaihde: 03 888 111, josta puhelu ohjataan asiointiavun koordinaattorille. 

 

Miten kaupungin asiointipalvelu toimii? 

Asiointipalvelun koordinaattori ottaa vastaan kaupunkilaisen puhelun ja tiedustelee perustietoja sekä selvittää avun tarpeen. Mikäli soittaja kuuluu avustettavien kohderyhmään, sovitaan hänen kanssaan milloin ja kuka kaupungin avustajista saapuu kotiin. Ensimmäisellä tapaamisella täytetään pdf tietosuojalomake. (126 KB)  

Avustajat pyrkivät välttämään käteisen tai muun rahan käsittelyä ja tämän vuoksi kaupunkilaista ohjataan avaamaan asiakastili ruokakauppaan. Tätä varten täytetään ensimmäisellä kerralla tilihakemus ja asiointia varten avustajalle valtakirja. Kun kyseinen ruokakauppa on hyväksynyt tilihakemuksen (luottotiedot tarkistetaan), laskuttaa se asiakasta suoraan. Asiakkaan tulee määritellä sopimukseen maksimiveloitussumma per kuukausi. 

Voit halutessasi tulostaa ja täyttää tilihakemuksen ja valtakirjan jo valmiiksi ennen avustajan tuloa kotiin. Valtakirja osoitetaan kaupungin avustavalle työntekijälle. 

 

  pdf Hämeenmaan (S-Market Orimattila) lomake tilin avaaminen ja valtakirja (144 KB)

  pdf K-Supermarket Orimattilan lomake tilin avaaminen  (127 KB)

 

Jos avustaja joutuu käyttämään rahaa (esimerkiksi ennen tilin avautumista tai apteekissa), tullaan siitä täyttämään erillinen lomake.

Kaupungin avustajalle annetaan kauppa- ja/tai lääkelista, joka on suositeltavaa tehdä etukäteen. Suositeltavaa on tilata kerralla useamman päivän ruuat ja lääkkeet. Ruuat ja lääkkeet toimitetaan pääsäääntöisesti saman päivän aikana. Kaupasta toimitetaan vain peruselintarvikkeita ja hygieniatuotteita. 

Apteekkiasiointia varten tarvitsee avustaja mukaansa Kela- korttisi. Huomioithan, että apteekki on rajoittanut annettavien lääkeiden määrä. 

 

Keitä kaupungin avustajat ovat? 

Avustajat ovat Orimattilan kaupungin työntekijöitä, jotka on ohjattu korvaaviin töihin omasta työstään poikkeustilanteen vuoksi. Heillä on mukanaan tunnistekortti. Heillä on vaitiolovelvollisuus. 

HUOM! Asiointiavussa huomioimme hygieniaohjeistuksen sekä suositellun 1 metrin turvavälin.

 

Mistä voin tilata itse ruokatarvikkeita omalla kustannuksella? (Tilanne 19.3.2020) 

Hämeenmaa (S-Market Orimattila) ei toimita ruokaa kotiin, mutta Hämeenmaan internet -palvelun www.foodie.fi -sivustojen kautta voit tehdä tilalauksen, joka toimitetaan lisämaksua vastaan Lahdesta kotiin. 

K-Supermarket Orimattila ei toimita ruokaa kotiin, mutta he tarjoavat lisämaksusta tavaroiden koontipalvelua (ruokatarvikkeet kerätään noudettavaksi).  Palvelu on saatavilla osoitteesta: www.k-ruoka.fi 

 

Mistä voin  tilata itse mm. taloustavaraa omalla kustannuksella? (Tilanne 24.3.2020)

Tavaratalo Kärkkäinen kotiin kuljettaa verkkokaupan tavaraa alkaen 7,90e  www.karkkainen.com

 

Mistä voin tilata itse lääkkeitä omalla kustannuksella? (Tilanne 23.3.2020)

Orimattilan Apteekki toimittaa maksutta kaupungin alueella lääkkeitä yli 70- vuotiaille. Tilaus tehdään ja maksetaan osoitteessa www.orimattilanapteekki.fi

 

Mistä voin tilata kotiin aterioita omalla kustannuksella? (Tilanne 24.3.2020)

Ravintola Tehdas toimittaa lounasta kotiin kuljetettuna hintaan 10,00 euroa/ateria. Maksutapana on käteinen tai kortti. puh. 010 3274400

Ravintola Arvid toimittaa lounasta kotiin kuljetettuna. Hinnat kuljetuksen kanssa 9,00 euroa ja noudettuna 7,00 euroa. Kuljetusalue 5 km. Maksutapana on käteinen tai kortti. Tilaukset puhelimitse puh. 03-7808595 tai Foodoran www.foodora.fi kautta. 

Menumat Oy  https://www.menumat.fi/  020 796 1550

Ravintola Kehräämö toimittaa lounasta kotiin kujetettun arkisin 9,00 euroa/ateria. Maksutapana on käteinen tai kortti tai lounassetelit. Tilaukset p. 040 5383755 tai  

Ateriapalveluun on mahdollista saada kriteereiden täyttyessä palveluseteli. Sen myöntää asiakasohjaaja palvelutarpeen arvioinnin kautta Asiakasohjaus Siiristä. 

 

Mistä voin tilata asiointiapua ja muita palveluita omalla kustannuksella? (Tilanne 24.3.2020)

Ikääntyneiden palveluohjaus Siirin sivuilla on kattava valikoima yrittäjiä: https://ikaantyneidenpalveluneuvonta.fi/palveluhaku/

TMT- kuljetus Oy Tero Nieminen Orimattila, asiointiapua 10,00-15,00 euron lisämaksua vastaan p. 040 0496680

 Luettelo alueen yrittäjistä: https://orimattila.yrityshakemistot.fi/default.asp?op=NaytaPalveluhakemisto

tonno1600x300x72