Hyppää sisältöön

Yksityisteiden kunnossapidonavustukset on haettava tiistaihin huhtikuun 30. päivään mennessä.

Hakemuslomake löytyy kohdasta palvelut ja asuminen, kadut ja liikenne, yksityistiet ja avustukset.  Se palautetaan täytettynä joko sähköpostitse liitetiedostona kunnanvirastoon osoitteeseen , postitse osoitteeseen Orimattilan kaupunki, Elinvoima- ja tekninen toimiala, PL 46, 16301 Orimattila, tai Orimattila kaupunginvirastoon osoitteeseen Erkontie 9, Orimattila.

Hakemuslomakkeelle tulee kirjata edellisen vuoden (vuoden 2018) rahankäyttö, tulot ja menot, eriteltynä. Tietojen tulee perustua tiekunnan kirjanpitoon.

Avustusta maksetaan sille tieosuudelle, joka on ympärivuotisen asutuksen käytössä (= joku on kirjoilla kiinteistössä ja yksikkölaskelmassa osakkaan tienkäyttö on huomioitu ympärivuotisena). Lomakkeelle pyydetään kirjaamaan asutun tieosuuden pituus.
Liitteitä ei avustuksen hakuun vaadita.

Ajantasaiset tiedot rekistereihin – avustuksen saamisen edellytys

Uusi yksityistielaki edellyttää avustusta hakevilta tiekunnilta, että tiekunnan ajantasaiset tiedot on ilmoitettu maanmittauslaitoksen yksityistierekisteriin (www.maanmittauslaitos.fi/lomakkeet/tiekunnan_yhteystiedot, os. Maanmittauslaitos, kirjaamo, PL 84, 00521 Helsinki) ja Väyläviraston kansalliseen tie- ja katuverkoston tietojärjestelmään (Digiroad) (sähköpostilla os. , lisätietoja: www.vayla.fi/digiroad/yksityistietietojen-lisaaminen-digiroadiin, os. Väylävirasto, PL 33, 00521 Helsinki).

Maanmittauslaitokselle ilmoitetaan tiekunnan puheenjohtajan yhteystiedot. Digiroadiin ilmoitetaan tiedot tiellä olevista painorajoituksista, ajokielloista, liikennemerkkien lisäkilvistä (tontille ajo sallittu jne.). Lomakkeella (ruksauskohta) tiekunta vakuuttaa tiedot annetun rekistereihin. Ilman ruksia ei saa avustusta.

Lisätietoja tarvittaessa voi kysyä soittamalla
puh. 044 770 2238/Heimo Mattila
tai sähköpostilla: