Hyppää sisältöön

Orimattilan Pennalan Uotilanrinteen 24 omakotitonttia tulevat hakuun maaliskuussa ja myyntiin huhtikuussa. Hiirihaukankujan, Peltopyynkujan sekä Peltosirkunkujan varrella sijaitsevat tontit ovat haettavana 29. maaliskuuta saakka.  

Omakotitonttien koot ovat noin 1021–1263 m2. Tontit maksavat 20 420–25 260 euroa, jonka päälle lisätään lohkomiskulut. Tonttien neliöhinta on 20 euroa. Tontin voi myös vuokrata ja vuosivuokra on 6 % myyntihinnasta. 

Rakentamaan tonteille pääsee viimeistään 1.6.2019.  

Uotilanrinteelle rakentamisesta 

Uotilanrinteeseen on laadittu rakentamistapaohje, joka ohjeistaa, millaisia taloja alueelle rakennetaan. Alueen talojen tulee olla perinteiseen maaseutuympäristöön sopivia harjakattoisia omakotitaloja. Materiaalien tulee olla selkeitä ja aitoja ja värien maaseutumaisemaan sekä alueen muuhun rakennuskantaan sopivia. Tavoitteena on, että alueesta rakentuu viihtyisä ja yhtenäinen kokonaisuus.  

Hiirihaukan- ja Peltosirkunkujan tontit ovat tarkoitettu omakotitaloille. Asemakaavan AO merkintä sallii yksi- tai kaksiasuntoisen pientalon rakentamisen. Peltopyynkujan tonteille on mahdollista rakentaa lisäksi rivitaloja tai muita kytkettyjä pientaloja (AP). 

Koko alueella rakennusten suurin sallittu kerroskorkeus on I u ⅔. Tämä tarkoittaa, että pääkerroksen lisäksi yläpuolisesta (ullakko)kerroksesta enintään kaksi kolmasosaa on asuintiloina. Myös yksikerroksinen rakentaminen on mahdollista, mutta tällöin taloon suositellaan tehtäväksi vähintään käyttöullakko. 

Talojen julkisivuverhoilussa voidaan käyttää lautaverhousta, tiilipintaa tai rappausta. Alueella sallitaan sellaiset hirsitalot, joissa ei ole ulkonevia hirsinurkkia. Pyöröhirsiset rakennukset eivät ole sallittuja. 

Tarkempia tietoa tonteista julkaistaan torstaina Orimattilan kaupungin nettisivuilla. Tarkemmat tiedot ja hakemuslomake löytyvät osoitteesta https://www.orimattila.fi/palvelut/rakentaminen/vapaat-tontit/haussa-olevat-tontit  Jos useampi hakija hakee samaa tonttia, suoritetaan hakijoiden kesken arvonta.