Hyppää sisältöön

Orimattilan Hennan toisen vaiheen omakotitonteista 10 tulee myyntiin huhtikuussa. Salviakujan varrella sijaitsevat tontit ovat haettavana 29. maaliskuuta saakka.

Salviakujan omakotitonttien koot ovat 413–611 m2 ja ne maksavat 9 086 – 13 442 euroa + lohkomiskulut 850 euroa. Tonttien neliöhinta on 22 euroa. Rakennusoikeutta tonteilla on 200 k-m2 ja rakentamaan tonteille pääsee heti.

Tontin voi myös vuokrata. Vuosivuokra on 5 % myyntihinnasta.

Tonteille rakentamisesta

Salviakujalle on laadittu rakentamistapaohje, joka ohjeistaa, millaisia taloja alueelle rakennetaan. Salviakujan talot ovat perinteiseen maaseutuympäristöön sopivia harjakattoisia omakotitaloja. Rakennusten sijoittelulla pyritään luomaan tontille suojaisaa ja rajattua pihatilaa.

Salviakujalle suurin sallittu rakennuskorkeus on 2 pääkerrosta ja lisäksi yläpuolisesta ullakkokerroksesta enintään puolet asuintiloina. Myös yksikerroksinen rakentaminen on mahdollista, mutta tällöin taloon suositellaan tehtäväksi vähintään käyttöullakko.

Salviakujan julkisivut ovat väreiltään tummia, luonnon- ja maanläheisiä. Talojen pääasiallinen julkisivumateriaali on lautaverhous tai rappaus. Rakennusten kattomuodot ovat yhtenäisesti harjakattoja, myös murrettuja harjakattoja voi käyttää. Katemateriaali on vapaasti valittavissa.

Tarkempaa tietoa tonteista ja hakemuslomake löytyvät Orimattilan kaupungin verkkosivustolta osoitteesta https://www.orimattila.fi/palvelut/rakentaminen/vapaat-tontit/haussa-olevat-tontit. Lisätietoja Hennasta löytyy osoitteesta www.hennaan.fi. Tonttihakemukset toimitetaan joko sähköpostilla osoitteeseen tai kirjepostitse osoitteeseen Orimattilan kaupunki, tekninen toimi / tonttihakemus, Erkontie 9, 16300 Orimattila. Tontit ovat haettavana 29. maaliskuuta saakka. Jos useampi hakija hakee samaa tonttia, suoritetaan hakijoiden kesken arvonta.