Hyppää sisältöön

Toiveissa jäähalli, koirapuistoja ja kiipeilyä

Kaupungin kestävä keskusta -hankkeen harrastuskysely on kerännyt valtavasti erilaisia toiveita ja ideoita.

Suosituimmaksi lajitoiveeksi on noussut jääkiekko. Jäähallia ja myös muita jäälajeja on toivottu paljon. Lisäksi suosittuja vastauksia on ollut mm. tanssi ja keilaus.

- Myös palloilulajeille toivottiin kenttiä ja harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi toiveissa oli esimerkiksi itsepuolustusta, skeittausta ja skuuttia, e-urheilua sekä ratsastusta keppareilla ja ilman, kaavoituspäällikkö Suvi Lehtoranta luettelee.
Vastauksissa haaveiltiin myös koira- ja leikkipuistoista.

”Olisipa hienoa jos Orimattilassa olisi leikkipuistoja enemmän tai joku isompi alue! Sinne vielä muutama jumppalaite niin viihtyy äitikin eikä mene istuskeluksi.”

Tilaa olla

Vaikka liikuntamuodot olivat suosituimpia vastauksia, myös toisenlaisia harrastuksia toivottiin.

- Lukupiirejä, kokkausta, pakohuonetta, taiteita ja animea, Lehtoranta luettelee esimerkkejä.

Lisäksi nuorille suunnattuja tiloja toivottiin paljon. Jotain vapaampaa, jotain kaikille sopivaa.

”Nuorille joku paikka ettei tarvi olla ässällä. Nuokku ei oikee oo tarpeeks hyvä siel käy oikeastaa vaa 13 vuotiaita eikä saa ees kiroilla, ja sit te mietitte miksei siel käy enemmän porukkaa ja miks pitää olla jossai kaupassa istumassa”, eräässä vastauksessa luonnehdittiin.

Lehtoranta on erittäin tyytyväinen vastausten määrään.

- Orimattilassa harrastetaan todella monipuolisesti! Jatkamme toiveiden käsittelyä ja lisäksi ne on toimitettu liikunta- ja nuorisotoimeen.

Suosituin kysely

Kysely on auki kaupungin nettisivuilla. Koululaiset pääsivät vastaamaan siihen myös harrastemessuilla.

- Kysely on ollut toistaiseksi meidän suosituin, vastauksia on tullut jo 439, Lehtoranta iloitsee.

- Vaikka kysely oli kohdistettu keskustan harrastusmahdollisuuksiin, Pennalan väki piti puoliaan. Sinne toivottiin mm. kiipeilyseinää, mutta mitkä tahansa harrastusmahdollisuudet kävisivät!

Harrastusmahdollisuuksien lisäksi kyselyitä on tehty keskustan alueen määrittämisestä, keskustaan saapumisesta, Erkontien muutoksista ja keskustan palveluista. Pian julkaistaan kysely siitä, mitä asukkaat pitävät tärkeimpänä – mihin resursseja tulisi ensisijaisesti käyttää. Kyselyt ovat auki juhannukseen asti ja ne löytyvät www.orimattila.fi/keskusta.

Syksyllä kaupunkilaiset pääsevät jalostamaan ideoita erilaisissa työpajoissa. Tarkoitus on luoda vuodenvaihteeseen mennessä keskustan kehittämisen yleissuunnitelma, joka on päättäjien käytettävissä keväällä 2020.