Hyppää sisältöön

Orimattilan kaupungin varhaiskasvatuksen vuorohoito keskitetään Lintulan vuoropäiväkotiin 1.7. alkaen. Tähän asti vuorohoitoa on järjestetty myös Artjärvellä tarpeen mukaan.

- Artjärven Vekkulassa vuorohoidon toteuttaminen vaatii aina lisäresursseja, koska iltoihin on jouduttu erikseen palkkaamaan työntekijä, sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo perustelee päätöstä.

- Kustannusten lisäksi olemme pohtineet tasa-arvonäkökulmaa. Kuntalaisten yhdenvertaisuuden vuoksi varhaiskasvatuspalveluissa ei voi suosia vain yhden kylän lapsia ja perheitä tarjoamalla heille vuorohoitoa, Ahvo pahoittelee.

Tällä hetkellä Artjärveltä Lintulan vuorohoitoon olisi siirtymässä yhdestä perheestä kaksi lasta. Sivistyslautakunta on tehnyt jo aiemmin linjauksen vuorohoidon keskittämisestä Lintulaan.

Varhaiskasvatuslakia on muutettu viime vuosina ja siihen liittyen sivistys- ja hyvinvointivaliokunta tarkisti myös muut vuorohoitoa koskevat linjaukset. Linjaukset koskevat mm. hoitoaikoja, hoitoaikojen perumista ja ruokailuja.

- Varhaiskasvatuslain mukaan työstä ja opiskelusta johtuvasta syystä mm. juhlapyhinä vuorohoitoa on järjestettävä lapselle tarpeen mukaan, Ahvo sanoo.