Hyppää sisältöön

Orimattilan kaupunki on sitoutunut uuteen kunta-alan energiatehokkuussopimuskauteen ja jatkaa sen mukaista energiatehokkuustyötä.

- Tavoitteemme on pienentää energiankulutustamme 10,5 % vuoteen 2025 mennessä, kertoo kiinteistöpalvelupäällikkö Jarmo Rantalainen.

- Kokonaistavoitteemme on siis käyttää noin 1 400 MWh vähemmän energiaa vuosittain, mikä vastaa noin 80:n sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista sähkönkulutusta. Tavoite tarkoittaa sekä sähkön käytön, lämmityksen että polttoainekulutuksen huomioimista. Säästöt ovat merkittäviä sekä kustannusten että hiilidioksidipäästöjen kannalta, kiinteistöpalvelupäällikkö Jarmo Rantalainen pohtii.

Tavoite pyritään saavuttamaan huomioimalla energiatehokkuus hankinnoissa, suunnittelussa sekä eri käytäntöjen toteutuksessa.

- Keskeisessä osassa ovat myös kiinteistöihin toteutettavat energiatehokkuusinvestoinnit. Lisäksi koulutamme henkilökuntaamme toimimaan energiatehokkaammin, Rantalainen kertoo.

- Toivon, että tavoitteen saavuttamisesta voisi tulla koko henkilökunnan yhteinen projekti!

Kaupunki on ollut mukana kuntien energiaohjelmassa jo vuodesta 2008 alkaen. Aiemmin toteutettuja energiatehokkuustoimenpiteitä ovat olleet mm. siirtyminen energiatehokkaisiin LED- valaisimiin, ilmanvaihtokoneiden lämmöntalteenottolaitteiden uusiminen ja lämmitysjärjestelmien säätäminen. Näillä toimenpiteillä kaupungin tavoitteesta on saavutettu noin 44 %:a.

Sopimukset ovat osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet. Lue lisää kaupungin tulevista toimenpiteistä https://www.orimattila.fi/palvelut/asuminen/tilapalvelu