Hyppää sisältöön

Orimattilan Jymyn järjestämä kesäliikunta keräsi päivittäin nelisenkymmentä lasta ja nuorta pelaamaan, pomppimaan, harrastamaan ja pitämään hauskaa. Helteinen kesäsää suosi kesäliikkujia.

-  Pystyimme toteuttamaan suurimman osan toiminnastamme ulkona urheilukentällä ja sen ympäristössä, toimintaa organisoinut ja yhtenä kesäliikunnan ohjaajista toiminut Kaisa Kuisma kertoo.

-  Kesän ehdottomana lempparipuuhana olivat erilaiset virkistävät vesileikit, kuten ”autopesu” ja perinteinen vesisota. Muutamana päivänä liikuimme myös tuliterän Orimattila Areenan suojissa, mikä oli tämän kesän uusi juttu.

Vastauksia toiveisiin

Kaupunki tarjosi ensimmäisen kerran viiden kerran kesäliikunta-passin alle kouluikäisille lapsille. Kesä-heinäkuussa järjestetyn kesäliikunnan osallistujamäärä kasvoi kuitenkin vain noin viidellä osallistujalla per päivä, mikä oli järjestäjille hieman pettymys.

-  Odotimme erityisesti alle kouluikäisiä liikkujia enemmän. Ennakkoon ilmoittautuneita passin varaajia oli yli 130, mutta noin kolmasosa ei lopulta noutanut passia lainkaan, Kuisma harmittelee.

-  Pyrimme joka vuosi kehittämän toimintaamme siihen suuntaan, että toimintaan pystyisi osallistumaan mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Lisää keinoja ja tapoja kynnyksen madaltamiseen tarvitaan edelleen, jotta pystyisimme liikuttamaan vielä suurempaa osaa orimattilalaisista lapsista ja nuorista.

Pienten lasten vanhemmat ovat toivoneet kesäliikunnan järjestämistä ilta-aikaan, jotta myös päiväkodissa olevat lapset pääsevät mukaan.

- Vastasimme toiveeseen järjestämällä yhden pienten vuoron illalla ja tämä vuoro oli selvästi pienten vuoroista suosituin, Kuisma iloitsee.