Hyppää sisältöön

Kestävä keskusta -hankkeen vastausraportti kevään kyselyistä on julkaistu. Hankkeessa selvitetään yhteistyössä kuntalaisten kanssa, mistä keskustassa pidetään, mitä sieltä halutaan poistaa ja mitä uutta sinne halutaan. Vastauksia kevään kyselyihin tuli 937 kappaletta!

Vastausraportin pääset lukemaan https://www.orimattila.fi/palvelut/kaupunkisuunnittelu/keskustan-kehittaeminen

- Vastausten perusteella voidaan todeta, että Orimattilan ydinkeskusta on Erkontiellä. Keskustan kaunein paikka on ankkapuistona tunnettu Lähdepuisto ja vähiten viihdytään Erkontien, Artjärventien ja Pakaantien risteysalueella, kaavoituspäällikkö Suvi Lehtoranta tiivistää kyselyn tuloksia.

Vastausten perusteella keskustaan saavutaan useimmiten autolla, mieluiten mahdollisimman lyhyttä reittiä. Liikenteen sujuvoittamiseksi liikenneympyrä oli selvästi toivotuin vaihtoehto Erkontien, Artjärventien ja Pakaantien risteykseen. Liikennevaloja vastustettiin voimakkaasti.

- Prisman saamista Orimattilaan toivoi suurin osa vastaajista ja vain neljännes vastusti sen mukanaan tuomaa mahdollista mutkaa Erkontiehen, Lehtoranta kertoo.

Kyselyssä harrastustoimintaa tuotiin esille ympäri Orimattilan taajamaa, ei vain keskustasta. Harrastuksiin liittyen vastaajat toivoivat eniten jäähallia, tanssia ja keilahallia. Palveluista kirjasto, apteekki ja ruokakaupat saivat paljon kehuja, myös Postin palveluita käytetään ahkerasti. Lisää toivottiin vaatekauppoja ja kodintavarakauppoja, sekä parempaa toria ja enemmän toriaikaa.

- Hienoa, että olemme saaneet näin paljon mielipiteitä ja ideoita. Julkaisemme vielä tulokset aihepiireittäin ja eri aiheita ehtii kommentoida koko syyskuun. Sen jälkeen meillä alkaa suunnitteluvaihe, Lehtoranta kertoo.

Kaupunkilaisten apua toivotaan myös suunnitteluvaiheessa. Tavoitteena on elävä keskusta, joka tarjoaa ja mahdollistaa tekemistä, tapahtumia ja palveluita kaiken ikäisille.

- Lokakuussa kaikki pääsevät suunnittelemaan, niin työpajassa kuin netissäkin. Tavoitteenamme on luoda yhdessä suunnitelmat, joista kaupunkilaiset pääsevät äänestämään parhaat, Lehtoranta lupaa.