Hyppää sisältöön

Kemppi Oy:n henkilöstöohjaaja on seuraamassa Orimattilan yhteiskoululla pidettävää opinto-ohjaajan tuntia. Seuraamassa ja ennen kaikkea oppimassa.

- Meillä on meneillään varjostuspäivä, eli olen poimimassa ideoita, kertoo Kempin henkilöstöohjaaja Jukka Mandelin.

- Opon arvostus on noussut silmissäni! Olen tajunnut, miten vaativaa, laajaa ja monimuotoista työ on, hän kertoo havainnoistaan.

Kemppi on mukana koulujen ja yritysten yhteisessä vertaismentorointiohjelmassa. Hän on saanut työparikseen yhteiskoulun opinto-ohjaaja Minna Kuusniemen Talous ja nuoret -vaikuttajaverkoston järjestämän Critical Friends -ohjelman kautta.

- Tavoitteena on kehittää ammatillista osaamista sekä rakentaa paikallisia yhteistyöverkostoja, Kuusniemi kertoo ohjelmasta.

- Keskitymme nuorten työelämään ohjaamiseen. Minulle on tärkeää, että osaan oikeasti kertoa, millaisia työmahdollisuuksia eri yritykset tarjoavat.

Ammattiymmärrystä nuorille

Mandelinin ja Kuusniemen yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin.

- On helppoa, kun Minna on niin kova puhumaan, Mandelin nauraa.

Heidän työstään löytyy kaksi isoa, yhdistävää tekijää.

- Työskentelemme molemmat ihmisten kanssa ja joudumme selviämään hankalistakin vuorovaikutustilanteista. Samaan aikaan aika ei riitä, Kuusniemi pohtii.

Yritysyhteistyö on osa kouluissa toteutettavaa yrityskasvatusta.

- Luomme samalla malleja sille, minkälaista yhteistyötä voisimme jatkossa tehdä. Kun meillä on selkeät askelmerkit ja toimintamallit, meidän on helpompi markkinoida yritystämme ja toisaalta opiskelijoiden on helpompi päästä näkemään, minkälaista työelämä esimerkiksi meillä voisi olla, Mandelin pohtii.

Tavoitteena on päästä yhä lähemmäs elämyspäivä-mallia.

- Nuorten pitäisi päästä kokemaan, millaista työelämässä oleminen on!