Hyppää sisältöön

Orimattilan kaupungintalon työntekijät haastavat muut yksiköt ja kaupunkilaiset pelaamaan Energiavartti-kisaa. Peli on yksi energiansäästöviikon tempauksista. Sillä halutaan muistuttaa, kuinka energiaa ja materiaaleja järkevästi käyttämällä voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä.

- Kisaan osallistutaan porukalla ja siinä mitataan osaamista asumisen, ruokailun, kuluttamisen ja liikkumisen energiansäästöistä, ympäristötarkastaja Mirja Mynttinen sanoo.

Peli aukeaa tiistaina 8.10. kello 14.15 ja sitä pääsee pelaamaan koko energiansäästöviikon ajan. Peliin ilmoittautuminen löytyy https://www.motiva.fi/ratkaisut/energiansaastoviikko/energiavartti

- Kaupungintalolla peliä pelataan tiistaina ja sen jälkeen muut yksiköt ja kaupunkilaiset saavat yrittää lyödä pelituloksemme, Mynttinen heittää haasteen.

Tulokset jaetaan Facebookissa. Lisäksi kaupunki kerää viikon aikana some-kanavissaan energiapihejä vinkkejä, joista parhaat palkitaan loistokkailla palkinnoilla.

Koulutuksilla energiasäästöä toimistotyöhön

Kaupunki järjestää työntekijöilleen kaksi koulutusta, joissa paneudutaan erityisesti energiansäästöön toimistotyössä. Orimattilan kaupunki on sitoutunut kunta-alan energiatehokkuussopimuskauteen ja koulutukset ovat osa sen mukaista energiatehokkuustyötä.

Tavoitteena on pienentää kaupungin energiankulutusta reilu 10 %:a vuoteen 2025 mennessä. Tavoite pyritään saavuttamaan huomioimalla energiatehokkuus hankinnoissa, suunnittelussa sekä eri käytäntöjen toteutuksessa.

Kunta-alan energiatehokkuussopimus on osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa, jonka tavoitteena on täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet.