Hyppää sisältöön

Yhdistykset toivovat Orimattilan kaupungilta ensiapu- ja järjestyksenvalvojakursseja, viestinnällistä tukea ja maksuttomia tiloja, ilmenee kaupungin tekemästä kyselystä. Paikallinen järjestökenttä toivoo myös muutoksia avustuksien myöntämistä koskeviin kriteereihin ja tietoa eri tukien hakemisesta.

Orimattilan yhdistyksille suunnattu kysely tehtiin helmikuussa 2020. Kyselyllä kartoitettiin muun muassa yhdistysten profiilia ja toimintaa. Kyselyyn vastasi 27 toimijaa, joista valtaosa toimii vain Orimattilassa. Suurin osa vastaajista edustaa yhdistyksiä, joilla oli jäseniä 50–300. Vastauksissa nousi esiin, että yhdistykset tekivät jo yhteistyötä paitsi kaupungin myös toisten yhdistysten kanssa.

Kyselyn tarkoituksena oli myös kartoittaa toiveita sekä muille yhdistyksille että kaupungille. Puolella vastaajista oli tarvetta erilaisille lisätiloille, kuten kokous-, arkisto-, varasto- ja juhlatiloille. Osa vastaajista puolestaan kertoi, että yhdistyksillä olisi omia tiloja myös muille vuokrattavaksi.

Kyselyssä olleet kysymykset ovat nähtävillä täällä. Tulokset esitellään kaupungintalolla järjestettävässä yhdistysillassa 11. maaliskuuta. Tulokset viedään sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan käsittelyyn huhtikuussa. Käsittelyn tarkoituksena on edistää yhdistysten ja kaupungin välistä yhteistyötä.

Lisätiedot: Kristiina Hämäläinen, hyvinvointipäällikkö, p. 040 740 2982,