Hyppää sisältöön

Koronavirus vaikuttaa Orimattilan kaupungin palveluihin seuraavasti:

Orimattilan kaupunki keskeyttää kaiken vapaa-ajan ryhmätoiminnan toistaiseksi 13.3. alkaen. Nuorisopalvelujen ohjatut toiminnot keskeytetään. Sama koskee ikääntyneiden avoimen päivätoiminnan ryhmiä ja Wellamo-opiston ryhmäopetusta. Järjestötupa on myös kiinni. Eläkeläisruokailut kouluilla keskeytyvät tilapäisesti tiistaista 17.3. alkaen. 

Uimahalli, kuntosalit ja muut sisäliikuntapaikat ovat suljettuina 16.3. alkaen. Lue lisää vapaa-ajan palveluiden muutoksista tästä. 

Orimattilan kaupunki on päättänyt sulkea koulut, kirjaston ja taidemuseon valtioneuvoston linjauksen mukaisesti. Myös nuorten työpajat keskeyttävät toimintansa. Sulkemiset ovat voimassa 18.3.–13.4.2020. Lisätietojan koulujen sulkemisesta voit lukea täältä.

Ulkomailta palaavat kaupungin työntekijät jäävät kahdeksi viikoksi kotiin. Kyseiset henkilöt tekevät mahdollisuuksien mukaan etätöitä. Sama koskee koululaisia ja varhaiskasvatuksen lapsia.

Orimattilan kaupunki neuvoo asukkaita hyödyntämään verkko- ja puhelinpalveluita kaikessa asioinnissa, jossa se on mahdollista.

Kaupunki tiedottaa palveluntuotannon muutoksista ensi sijassa kaupungin verkkosivuilla.  

Päivystysapu 116 117 ruuhkautunut, perusterveistä ja lieväoireisista ei välttämätöntä ottaa koronanäytteitä

Päivystysapu 116 117 on ruuhkautunut koronavirukseen ja näytteenottoon liittyvistä yhteydenotoista. Perusterveistä, lieväoireisista ei välttämättä ole tarpeen ottaa näytteitä. Näytteitä ei lähtökohtaisesti oteta oireettomasta henkilöstä, joka on ollut ulkomailla tai jolla on saattanut olla kontakti mahdolliseen koronaviruksen saaneeseen.

Jos henkilöllä on oireita, mutta sairaalatason hoito ei ole tarpeen, näytettä ei oteta. Jos henkilöllä on merkittävä perussairaus, keuhkosairaus, elimistön puolustusmekanismeja heikentävä lääkitys tai hän on raskaana, näytteenoton tarpeellisuus harkitaan tapauskohtaisesti.

Lue lisää ohjeita Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sivuilta.

Mikäli kaipaat yleistä tietoa koronaviruksesta, soita valtakunnalliseen puhelinneuvontaan. Neuvonnan numero on 0295 535 535.

hygiene 2945807 1920

16.3. lisätty tieto eläkeläisruokailujen keskeytymisestä ja päivitetty hyvinvointiyhtymän ohjetta hoitoon hakeutumisesta.

16.3. lisätty tieto uimahallin ja kuntosalien kiinniolosta.

17.3. tiedotetta päivitetty tilanteen johdosta.