Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedottaa:

Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on todettu 6(+4) Näytteitä on otettu noin 341. Päijät-Häme on siirtynyt epidemiavaiheeseen.

Päijät-Hämeessä yksi koronatartunnan saaneista on tehohoidossa, ja lisäksi kaksi muuta koronapotilasta on sairaalahoidossa. Loput tartunnan saaneista ovat kodeissaan karanteenissa. Osa tartunnoista on peräisin ulkomailta. Osaa uusien tartuntojen lähteistä ei ole toistaiseksi pystytty selvittämään. Yhtymä ei tiedota potilaista enempää heidän yksityisyytensä suojaamiseksi.

Koronaepidemian leviämistä on edelleen mahdollista rajoittaa merkittävästi, jos väestö noudattaa annettuja suojautumisohjeita. Ensisijaisesti on pysyttävä kotona ja vältettävä kaikenlaisia kokoontumisia, noudatettava sosiaalisen etäisyyden pitämisestä annettuja turvaväliohjeita sekä huolehdittava käsihygieniasta.

Vakavista hengitystieoireista kärsivän on ennen hoitoon hakeutumista soitettava Päivystysapu 116 117-numeroon. Yhtymä pyytää väestön apua epidemian hidastamiseen, jotta sosiaali- ja terveydenhuollon resurssien riittävyys saadaan turvattua tilanteen edetessäkin.

Nettiin Valitan pidan valia