Hyppää sisältöön

Orimattilan kaupunki myöntää avustusta yksinyrittäjille, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruksen vuoksi. Orimattilan laskennallinen osuus valtion tukipaketista on 715 846 euroa. Tuki on haettavissa 16.3.–31.8.2020 väliseltä ajalta syntyneisiin kustannuksiin.

Haku alkaa 17.4 kello 9. Tukea tarvitsevat voivat valmistautua hakuun kokoamalla tarvittavat liitteet ja valmistelemalla vapaamuotoisen selvityksen koronan vaikutuksista liiketoimintaan. Tukiehdot ja hakuohjeet on julkaistu kaupungin verkkosivuilla, jossa julkaistaan myös linkki hakemukseen.

Yksinyrittäjän tuki on 2 000 euron suuruinen kertakorvaus, joka on tarkoitettu yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Sen sijaan palkkamenot eivät kuulu yksinyrittäjän tuen piiriin. Työttömyystuki ei sulje pois mahdollisuutta yksinyrittäjän tuelle.

Yksinyrittäjän tuen ehtona on, että yrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronaviruksen vuoksi. Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ovat laskeneet yli 30 prosenttia, kun kulut ovat pysyneet lähes samalla tasolla esimerkiksi edellisvuoteen verrattuna.

– Hakemuksia odotetaan satoja, joten käsittelyprosessilta vaaditaan joustavuutta ja varmuutta. Hakuprosessi toteutetaan ulkoisen järjestelmätoimittajan kanssa yhteistyössä, jotta mukaan saadaan muun muassa vahva tunnistautuminen. Myös kriteeristön suhteen halutaan toimia mahdollisimman pitkälti samalla tavalla kuin muissa alueen kunnissa, Kehittämispäällikkö Jenni Tolvanen toteaa.

Lisätietoja antaa:

Kehittämispäällikkö Jenni Tolvanen, puh. 041 543 8517,

16.4. lisätty haun alkamisajankohta.