Hyppää sisältöön

Orimattilan marttayhdistykset haluavat antaa panoksensa koronaepidemian torjumiseen ja tempaisevat ompelemalla lahjoituskankaista kasvomaskeja. Orimattilan alueella toimii yhteensä 10 marttayhdistystä, joista ainakin 20 marttaa on mukana tempauksessa. Tempaus on kertaluontoinen.

Materiaalit kasvomaskeihin on saatu lahjoituksena yksityishenkilöiltä sekä orimattilalaislähtöiseltä Alestalon Mattokutimolta. Materiaalina käytetään lakanakangasta, joka on sataprosenttista puuvillaa, mikä mahdollistaa kasvomaskien pesun 90 asteessa käytön jälkeen. Valmiit kasvomaskit lahjoitetaan paikallisille ikääntyneiden parissa toimiville tahoille, kuten Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kotihoidon ja kaupungin asiointipalvelun käyttöön.

Kankainen kasvomaski ei anna teollisesti valmistetun ja testatun hengityksensuojaimen vertaista suojaa, mutta auttaa arkipäivän suojautumisessa. Valtioneuvosto on linjannut, että kankaiset kasvomaskit ovat riittävä suoja kotihoidossa toimiessa muiden turvallisuusohjeiden noudattamisen lisäksi.

Orimattilan kaupunki on osallistunut kampanjaan muun muassa koordinoimalla materiaalilahjoitusta ja välittämällä tietoa maskeja tarvitsevista tahoista.

Lisätiedot:

Yhteisten Marttojen puheenjohtaja Anne Virtanen, puh. 0400 736 918

Orimattilan kaupungin hyvinvointipäällikkö Kristiina Hämäläinen, puh. 040 740 2982