Hyppää sisältöön

Orimattilan yhteisten marttojen kangasmaskitempaus on päättynyt. Huhtikuun lopulla alkaneeseen kampanjaan osallistui eri yhdistyksistä yli 20 marttaa, jotka ompelivat lahjoituskankaista reilut 500 maskia.

Kasvomaskit lahjoitettiin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Orimattilassa toimivien yksiköiden käyttöön. Osa annettiin myös paikalliseen hyväntekeväisyystyöhön ja kaupungin asiointiavun tarpeisiin. Orimattilan kaupunki osallistui tempaukseen muun muassa välittämällä maskeja niitä tarvitseville tahoille.

Kangasmaskit ovat sataprosenttista puuvillaa. Pesunkestävistä suojaimista on hyötyä pitkäksi aikaa. Sosiaali- ja terveysministeriö on linjannut, että oikein käytettynä kankainen kasvomaski on riittävä suoja hoidettavan suojaamiseksi esimerkiksi kotihoidossa. Lahjoitusten turvin suojia on voitu vaihtaa jokaisen asiakkaan jälkeen, kuten toimitaan kertakäyttöisten suojainten kanssa. Myös kertakäyttöisten hengityssuojainten saatavuus on parantunut viime aikoina.

– Olen erittäin tyytyväinen tempauksen tuloksesta ja siitä, että mukaan lähti näinkin iso joukko marttoja, Orimattilan yhteisten marttojen puheenjohtaja Anne Virtanen kiittelee osallistujia.

kasvomaski_1.jpg