Hyppää sisältöön

Kulttuuritalo valmistautuu syksyyn

Aukioloajat muuttuvat

Kulttuuritalon asiakaspalveluajat muuttuvat 31.8. alkaen. Pääkirjaston palveluajat ovat ma–ti klo 12–19 ja
ke–pe klo 11–16. Tällä hetkellä kirjasto on auki ma-pe klo 11-16. Kirjasto on joka päivä avoinna omatoimena klo 7-21.

Kirjastoauton aikataulu ja reitti löytyvät osoitteesta http://www.orimattilankirjasto.fi/palvelut/kirjastoauto

Taidemuseo on tällä hetkellä avoinna joka päivä 11-16. Syyskuun alusta alkaen museo on avoinna ti–pe klo 12–16 ja la–su klo 11–15.

Kysely palveluiden kehittämisestä

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut tarvitsevat orimattilalaisten apua palveluidensa kehittämisessä. Vastaamalla kulttuurin ja taiteen harrastamiseen, kokemiseen ja tekemiseen liittyvään kyselyyn varmistat, että palvelumme vastaavat paremmin juuri sinun toiveitasi. Kysely on avoinna 25.9. asti ja se löytyy osoitteesta https://webropol.com/s/Orimattilankulttuurikysely

 

Tulossa olevia tapahtumia

 

Syyskuu
Tietokirjapäivän 18.9. kirjailijavieraana Kulttuuritalolla on tietokirjailija Raili Mikkanen. Mikkanen on pääasiassa kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjoja. Aamupäivän kirjailija kiertää kirjastoauton mukana. Kulttuuritalolla on kaikille avoin keskustelu klo 12.30–13.15, johon toivotaan kuitenkin ennakkoilmoittautumista.

Tänä syksynä ei kirjastolla järjestetä Muistikahvila-tapaamisia. Sen sijaan kirjastossa on muistityöntekijän vastaanotto 22.9., 27.10., 24.11. ja 15.12. klo 10–11.30.

Sinfonia Lahti konsertoi Taidemuseolla 24.9. Liput ovat tulossa myyntiin myöhemmin.

Lokakuu
Satutunnit pyritään aloittamaan lokakuusta lähtien joka tiistai klo 18. Samaan aikaan kirjastolla on tarkoitus järjestää myös aikuisille tarkoitettuja ”puhutaan suomeksi” -keskusteluja. Tapahtumista tiedotetaan lähemmin!

Lokakuussa 5.–11.10. vietetään vanhusten viikkoa. Kirjastossa on 6.10. Seniorsurf -päivän kunniaksi Digivoimaa-hankkeen “Älylaite tutuksi” -kurssin kokoontuminen.

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä julkaistiin 150 vuotta sitten. Sen kunniaksi Kulttuuritalo järjestää 9.10. Kivi-popup-hetkiä ainakin eri puolella kirjastoa ja taidemuseota.

Taidemuseossa avautuu 17.10. tekstiilitaiteilija Maija Lavosen ja kuvataiteilija Ahti Lavosen töistä koostuva näyttely. Sen yhteydessä järjestetään muun muassa koukkunovelli-tilaisuuksia.

Marraskuu
Nenäpäivän kahvila ja leivonnaisten hyväntekeväisyysmyynti ovat perinteiseen tapaan 13.11. kirjastossa.

Joulukuu
Joulukuussa Taidemuseolla kokeillaan museojoogaa.

Tulossa
Kulttuuritalo suunnittelee loppusyksylle ja alkukeväälle luentosarjaa Kultakauden naisista. Luentojen aikataulu varmistuu syyskuun aikana.

 

Muistathan!

Kirjastoon eikä Taidemuseoon saa tulla kipeänä. Taidemuseolle ei oteta ollenkaan isoja opastusryhmiä, koululaiset ja päiväkotilapset ovat tervetulleita ryhmä kerrallaan.

Pidetään Olga liikkeellä! Kirjastoautoon otetaan kävijöitä vain perhe tai ryhmä kerrallaan. Palautuslaatikko ja lainausautomaatti ovat nopeita tapoja asioida autossa.

Asioidessa tulee muistaa käsihygienia ja turvavälit. Jotta Kulttuuritalo ja kirjastoauto saadaan pidettyä auki on tärkeää, ettei henkilökunta altistu! Kiitos ymmärryksestä!