Hyppää sisältöön

Liikuntatoimen ryhmissä jumpataan pienemmällä porukalla

Kaupungin liikuntapalveluiden ryhmät käynnistyvät ensi maanantaina 24.8., mutta pienemmillä osallistujamäärillä.

- Meillä on onneksi hyvin tilaa Areenalla, joten pystymme pitämään siellä turvavälejä, vs. liikuntatoimenjohtaja Sanna Nurminen kertoo.
Ryhmäkoon rajoittaminen on kuitenkin pienentänyt mukaan pääsevien määrää.

- Olemme pyrkineet siihen, että jokainen hakija on päässyt vähintään yhteen ryhmään, Nurminen kertoo.


Kaikki järjestettävät ryhmät ovat sellaisia, joissa jokainen pystyy liikkumaan omalla paikallaan eikä välineitä vaihdeta. Näin ollen kuntosaliryhmiä ei pystytä järjestämään.

- Kuntosali on kuitenkin auki normaalisti. Salille tullessa on pestävä kädet ja laitteet tulee desinfioida jokaisen käyttökerran jälkeen, Nurminen muistuttaa.


Uimahalli on auki, mutta sen kävijämäärää rajoitetaan tarvittaessa. Sisään pääsee heti, kun tilaa tulee.

Syyslomalle on suunnitteilla Päijät-Hämeen liikunta- ja urheilun toteuttama kuntotestipäivä, jonne mukaan pääsee ajanvarauksella.

- Toivomme, että asiakkaat noudattavat korona-ohjeita tarkasti. Ryhmämme ovat todella haavoittuvaisia ja tietysti pelkäämme, että rajoitusten kiristyessä niistä luovutaan ensimmäisten joukossa, Nurminen harmittelee.

- Nyt olemme kuitenkin osanneet varautua tulevaan ja meillä erilaisia tapoja jatkaa ryhmiä, mikäli tautitilanne pahenee. Voimme alkuun jumpata esimerkiksi liikuntapuistossa ja myöhemmin toteuttaa ryhmiä etänä.

Nuokku auki normaalisti

Nuokku avasi tänä syksynä ovensa pari viikkoa normaalia aiemmin.

- Halusimme antaa nuorille mahdollisuuden tulla keskustelemaan ennen koulun alkua. Tauko oli ollut pitkä ja oli mukava huomata, että meidät löydettiin taas heti, Nurminen pohtii.


Myös Nuokussa varaudutaan henkilömäärän rajaamiseen ja tarvittaessa esimerkiksi ulos siirtymiseen. Työpaja- ja Etsivä-toiminta ovat alkaneet normaalisti, osittain uusin työmenetelmin.

- Etä toimi nuorten kanssa yllättävänkin hyvin ja siitä on jäänyt meille käyttöön tietyt työmuodot. Jatkamme esimerkiksi Discortin käyttämistä yhä edelleen niiden nuorten kohdalla, jotka tavoitamme sitä kautta parhaiten, Nurminen iloitsee.