Hyppää sisältöön

Kaupunki edistää omalta osaltaan asukkaidensa hyvinvointi ja haluaa tarjota mahdollisuuksia aktiiviseen ja hyvinvoivaan elämään turvallisessa ja viihtyisässä elinympäristössä. Kaupungin velvollisuutena on huolehtia puhtaasta ja terveellisestä asuinympäristöstä sekä monipuolisista harrastusmahdollisuuksista.

Asukkaiden hyvinvointi on yhteydessä esimerkiksi koulutukseen, liikunta-, ruoka- ja kulttuuripalveluihin, kaavoitukseen, vesihuoltoon, ympäristön tilaan, liikennejärjestelyihin sekä moniin muihin kaupungin hoitamiin tehtäviin.

Kaupungin lakisääteisenä tehtävänä on seurata asukkaidensa hyvinvointia ja terveyttä sekä niihin vaikuttavia tekijöitä. Tämä tarkoittaa erilaisen hyvinvointitiedon tuottamista. Orimattilan kaupungissa alkaa pian seuraavalle valtuustokaudelle (2021-2025) luotavan laajan hyvinvointikertomuksen laatiminen ja tätä varten syyskuussa 2020 tehdään hyvinvointikysely.  Vastaukset käsitellään anonyymisti.

Kysely on avoin kaikille. Vastauksia toivotaan orimattilalaisten lisäksi mm. kaupungissa työssäkäyviltä ja loma-asukkailta. Kyselyyn pääsee https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/342e2d5a-65bc-4401-8c29-cb4870d2c27b?displayId=Fin2003923

Vastanneiden kesken arvotaan Orimattila-aiheisia palkintoja, mm. kaupungin vihreitä ämpäreitä! Kyselyyn pääsee vastaamaan koko syyskuun ajan. Kyselyyn on mahdollista vastata kaupungin nettisivuilla, kaupungintalolla sekä kirjastossa.