Hyppää sisältöön

Orimattila Areenan kellarikerroksessa sattui vesivahinko syyskuun alussa. Kellarikerroksen lattioille tulvi vettä varastohuoneessa olevasta salaojakaivoista.

Vahinko havaittiin, kun vuonna 2019 valmistuneen monitoimihallin lattiapinnan vesivuotovahdit hälyttivät. Palokunta saapui paikalle välittömästi ja poisti irtovedet lattioilta sekä asensi uppopumpun salaojakaivoon. Lisäksi rakennukseen asennettiin tilakuivaus kahden viikon ajaksi.

- Emme edelleenkään tiedä vuodon tarkkaa syytä. Samaan aikaan vieressä olevalla uimahallin työmaalla oli meneillään teräsponttiseinän tukiankkurien poraus. Todennäköisesti poraus on osunut suureen pohjavesikerrostumaan ja vedet ovat kulkeutuneet Areenan salaojaputkistoon, toimitilajohtaja Jussi Törrönen sanoo.

Pääosin salaojaputket kulkevat Areenan ulkopuolella, mutta lähellä porareikää salaojitus menee kellarikerroksen ali.

- Vuotovahtien ja palokunnan nopean toiminnan ansiosta kosteusvaurio rakenteille jäi muutamien tuntien mittaiseksi eikä kellarikerroksessa ole kuivauksen lisäksi tarvetta jatkotoimenpiteille, Törrönen kiittelee.

- Seuraavaksi kellarin salaojat huuhdellaan, kuivataan ja korjataan. Samalla selvitämme mahdollisen pumppaamon tarvetta, hän jatkaa.