Hyppää sisältöön

Tältä sivulta löydät viimeisimmät kaupungin tiedotteet. Kaupungin ilmoitukset löydät ilmoitustaululta

Valtakunnallisella energiansäästöviikolla etsitään tänä vuonna energiasyöppöjä. Energiasyöpöt napsivat huomaamattomasti ison siivun energiakakusta ja tekevät salakavalasti suuren laskun niin ympäristölle kuin kukkarolle.

- Perinteisesti energiasyöpöt ovat kohteita, joita pidetään jatkuvasti päällä, kuten esimerkiksi ilmanvaihtoa ja valaistusta, kaupungin kiinteistöpäällikkö Ilari Matilainen tiivistää.

- Kaupungin energiasyöppöjä ovat halogeenivalot ja vanhat ilmanvaihtokoneet, hän harmittelee.

Kaupungin kaikki loisteputket vaihdetaan vähitellen ledeihin. Niiden käyttöikä on huomattavasti pidempi eivätkä ne tuota turhaa lämpöä.

- Vaihdoimme kevään aikana kaikki Taidemuseon näyttelytilan valot. Seuraavaksi jatkamme koulujen liikuntatiloihin, hän kertoo.

Tilapalvelu hakee ensi vuonna valtakunnallista energiatukea terveysaseman ilmanvaihtokoneiden uusimiseen. Yhdestä IV-konehuoneesta on tarkoitus uusia kaikki kolme konetta.

- Energiatehokkaammilla koneilla pääsisimme heti isoihin säästöihin terveysaseman kiinteistössä, jonka tiettyjä osia käytetään jatkuvasti, hän laskee.

Valojen vaihtaminen ja ilmanvaihtokoneiden uusiminen on osa energiatehokkuustyötä, jota kunta-alan energiatehokkuussopimukseen sitoutunut kaupunki tekee tavoitteellisesti.

Lisäksi Matilaisella on helppo, jokaisessa kiinteistössä hyödynnettävissä oleva energiansäästövihje.

- Jos kykenet laskemaan lämpötilaa asteella, se vähentää lämmityskuluja 5 %, hän vinkkaa.