Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä on ilmoittanut 25.11.2020, että koko Päijät-Häme on siirtynyt kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen. Tämä aiheuttaa kaupungin toiminnoissa valtioneuvoston ja PHHYKY:n suositusten mukaisten linjauksien käyttöönottoa. PHHYKY on linjannut suositusten voimassa olon 14.12.2020 asti. PHHYKY:n kaikki suositukset ovat luettavissa täältä: https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset/

Orimattilan kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut eri toimintojen muutoksia 25.11.2020. Linjaukset ovat voimassa 14.12 asti, ellei erikseen ole muuta todettu:

 • Orimattilan kaupunki on linjannut turvallisuusnäkökohtiin vedoten, ettei se itse järjestä marras-joulukuun aikana yli 10 hengen yleisötilaisuuksia, eikä osallistu yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Kaupunki suosittelee mahdollisuuksien mukaan kaikkien suurten yleisötilaisuuksien siirtämistä keväälle. Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositetaan rajattavaksi 10 henkilöön
 • Uimahalli ja kuntosalit suljetaan 27.11 - 14.12. väliseksi ajaksi.
 • Orimattilan kaupungin järjestämät aikuisten (yli 18-vuotiaiden) liikuntaryhmätoiminnat ovat tauolla joulukuun loppuun asti.
 • Orimattilan kaupunki sulkee tilansa myös muiden järjestämältä ryhmätoiminnalta 30.11 mennessä.
 • Orimattilan kaupunki suosittelee, että yksityisissä harrastustoiminnassa ja niihin käytettävissä tiloissa noudatetaan kokoontumisrajoituksia (enintään 10 henkeä) ja turvallisuusohjeita.
 • Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskeja Orimattilan jakelupisteessä. Maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeutuessa ja ennen testituloksen valmistumista kodin ulkopuolella liikuttaessa, toisen asteen oppilaitoksissa, korkeakouluissa ja yläkouluissa sekä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Yläkoulun oppilaille tulee maskisuositus siten, että maskit ovat käytettävissä viimeistään 30.11. Yläkoulun opettajien osalta suositus on jo voimassa. Yläkoulun oppilaat saavat maskit koululta.
 • Erkko-lukio jatkaa lähiopetuksena, mutta tilannetta arvioidaan jatkuvasti. Maskisuositus on voimassa sekä opiskelijoilla että opettajilla.
 • Kirjasto pysyy auki rajoitustoimenpitein: muun muassa lehtilukusali suljetaan. Kirjasto antaa myöhemmin tarkemmat ohjeet.
 • Nuorisotilat (Työpaja ja Nuokku) pidetään avoimina.
 • Kaupunki muistuttaa aktiivisen elämän jatkamisesta rajoitustenkin aikana.
 • Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suosittaa, että vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä tehdään siten, että vierailulle osallistuisi kerrallaan vain yksi henkilö ja kesto olisi enintään 15 minuuttia. Vierailuja ei kielletä, vaan suosituksella pyritään vähentämään tartuntariskiä. Lisäksi hyvinvointiyhtymä kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta, jos on välttämätöntä matkustaa muille epidemian kiihtymis- tai leviämisvaiheen alueille kuten pääkaupunkiseudulle. Lisäksi se suosittaa vahvasti etätyötä kaikissa tehtävissä, joissa sitä voidaan soveltaa

 

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Osmo Pieski p. 044 781 3600

Va. tekninen johtaja Annukka Huisko-Moilanen p. 044 781 3580

Sivistysjohtaja Timo Ahvo p. 040 541 9082