Hyppää sisältöön

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta kokoontui eilen tiistaina 8.12.

Valiokunta päätti Luhtikylän koulun lakkauttamiseen liittyvästä käsittelyaikataulusta. Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt periaatepäätöksen koulun toiminnan yhdistämisestä Myllylän kouluun vuonna 2020 tehdyssä kouluverkkoselvityksessä.  

Ajatuksena on, että Luhtikylän koulun toiminta yhdistetään Myllylän kouluun lukuvuonna 2021-2022. Yhdistäminen on osa valtuuston päättämää kaupungin talouden sopeuttamisohjelmaa ja laskevat oppilasmäärät mahdollistavat sen toteuttamisen. Valtuusto tekee kuitenkin vielä erillisen päätöksen koulun lakkauttamisesta. 

Valiokunta hyväksyi Luhtikylän koulun lakkauttamisen käsittelyaikataulun ja suunnitelman vaikuttamismahdollisuuksien varaamisesta kuntalaisille. Alkuvuoden aikana tehdään lapsivaikutusten arviointi, järjestetään kuntalaiskuuleminen ja vastaanotetaan kirjalliset kannanotot suunnitelmiin. Valiokunta ja kaupunginhallitus käsittelevät nämä helmikuussa ja kaupunginvaltuusto maaliskuussa.  

- Kuulemisella halutaan varmistaa, että päätöksenteossa osataan huomioida erilaisia näkökulmia mahdollisimman laajasti. Suunnitelmista tiedotetaan oppilaiden huoltajia helmikuussa,  valiokunnan puheenjohtaja Jussi Vahe sanoo. 

Varhaiskasvatuksen kehittämispäivät on päätetty järjestää 4. ja 5.1. Valiokunta päätti, että kehittämispäivän varhaiskasvatusmaksu hyvitetään niille perheille, jotka ovat ilmoittaneet etukäteen lapsen poissaolon kyseiselle päivällä.  

Kokouksen pöytäkirja julkaistaan ensi viikolla.