Hyppää sisältöön

Koko Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koko yhtymän alueelle kestävät tämänhetkisen arvion mukaan 25.1.2021 asti. Myös Orimattilan kaupungin toiminnoissa rajoitukset ja linjaukset jatkuvat.

Hyvinvointiyhtymä korostaa, että perheen ulkopuolisia lähikontakteja suositellaan välttämään oman harkinnan mukaan, ja enimmäismäärä kokoontumisille samalla kertaa on 10 henkilöä. Esimerkiksi perheiden välisiä tapaamisia ja yleisötilaisuuksiin osallistumista on hyvä mahdollisuuksien mukaan vähentää tai välttää. Lue Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kaikki suositukset https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset/

Orimattilan kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut eri toimintojen muutoksia 7.1.2021. Linjaukset ovat voimassa 25.1.2021 asti, ellei erikseen ole muuta todettu:

Orimattilan kaupunki on linjannut turvallisuusnäkökohtiin vedoten, ettei se itse järjestä rajoitusten voimassaoloaikana yli 10 hengen yleisötilaisuuksia, eikä osallistu yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Kaupunki suosittelee mahdollisuuksien mukaan kaikkien suurten yleisötilaisuuksien siirtämistä.

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositetaan rajattavaksi 10 henkilöön.

Liikunta- ja nuorisopalvelut

 • Uimahalli ja kuntosalit on suljettuina 25.1.2021 asti.
 • Orimattilan kaupungin järjestämät aikuisten ryhmien toiminnat ja harrastusvuorot perutaan 25.1.2021 saakka. Myös kaikki kilpailutoiminta on tauolla kaupungin liikuntatiloissa 25.1.2021 asti. Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu nykymuodossaan turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden.Aikuisten harrasteryhmillä tarkoitetaan suosituksessa 20 vuotta täyttäneitä osallistujia
 • Orimattilan kaupunki suosittelee, että yksityisissä harrastustoiminnoissa ja niihin käytettävissä tiloissa noudatetaan myös rajoituksia ja turvallisuusohjeita.
 • Tarkemmin rajoituksista 4.1.2021 julkaistussa tiedotteessa “Koronaepidemian vaikutukset Orimattilan liikunta- ja nuorisopalveluihin tammikuussa

Nuorisopalvelut

Opetuspalvelut

 • Peruskoulujen koulutyö jatkuu lähiopetuksena. Yläkoulujen oppilailla ja henkilökunnalla on maskisuositus. Kevätlukukaudella ei järjestetä oppilaiden ja huoltajien yhteisiä tapaamisia tai juhlia rajoitusten voimassaoloaikana. Yli 15-vuotiaille suositellaan maskien käyttöä myös koulukuljetuksissa.
 • Erkko-lukio siirtyy Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän suosituksen mukaisesti lähiopetukseen 7.1.2021 alkaen. Lukion opiskelijoilla ja henkilökunnalla on maskisuositus.
 • Tarkemmin rajoituksista 4.1.2021 julkaistussa tiedotteessa “Koronaepidemian vaikutukset Orimattilan opetuspalveluihin tammikuussa

Varhaiskasvatus

Kirjasto- ja kulttuuritoimi

 • Kulttuuritalolle ja kirjastoon saa tulla vain täysin oireettomana.
 • Kirjastoautoon päästetään sisään pienryhmä/perhe/asiakas kerrallaan.
 • Lehtien lukusali on suljettu.
 • Oleskelu kirjastossa on rajattu 15 minuuttiin. Rajaus koskee myös omatoimikirjastossa asiointia.
 • Kirjastossa otetaan käyttöön kirjastokassipalvelu, joka edellyttää etukäteisyhteydenottoa kirjaston asiakaspalveluun.
 • Tammikuun Satutuokiot, Puhutaan suomea -keskusteluryhmä, Digineuvonta, Muistiklinikka, Saksofonikonsertti sekä Museojooga perutaan.
 • Tarkemmin rajoituksista 4.1.2021 julkaistussa tiedotteessa “Koronaepidemian vaikutukset Orimattilan kirjasto-, kulttuuri- ja museopalveluihin tammikuussa

Virastot

 • Kaupungin virastot ovat auki normaaliaukioloaikojen mukaan. Sisäänpääsyä varten on käytettävä ovisummeria. Poikkeuksena tästä on Orimattilan vesilaitos, jossa vain etäasiointi on mahdollista.
 • Virastoissa asioivien tulee olla oireettomia. Kaikissa kaupungin virastoissa on myös maskisuositus käytössä.

Maskien käyttö

 • Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.
 • Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskeja Orimattilan jakelupisteessä (Orionaukio 2c, Orimattila ti ja to klo 9-12).
 • Maskia suositellaan käytettäväksi toisen asteen oppilaitoksissa, korkeakouluissa ja yläkouluissa, kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista kodin ulkopuolella liikuttaessa, riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karaneteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Matkustaminen

 • Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta, jos on välttämätöntä matkustaa muille epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueille. Yhtymä suosittelee myös koronavilkku-sovelluksen lataamista.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Osmo Pieski p. 044 781 3600

Va. tekninen johtaja Annukka Huisko-Moilanen p. 044 781 3580

Sivistysjohtaja Timo Ahvo p. 040 541 9082