Hyppää sisältöön

Orimattilan kaupunki jakoi tempausluonteisesti 2 000 eurolla liukuesteitä yli 65-vuotiaille. Määräraha osoitettiin kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen varatusta 9 000 euron vuosibudjetista.  Liukuesteitä jaettiin kaupungintalolla ja kirjastolla ja niitä ostettiin määrällisesti saman verran kuin esimerkiksi Hollolassa on vuosittain jaossa.

- Tällä hetkellä on jäljellä enää yksi pari kokoa 44–47 kaupungintalolla. Olen hyvin ilahtunut ja yllättynyt suosiosta, joita liukuesteitä kohtaan osoitettiin, toteaa hyvinvointipäällikkö Kristiina Hämäläinen.

Kaatumisesta johtuvat hoitojaksot ovat mukana tulevassa hyte-kertoimessa. Mikäli kaupunki pystyy vähentämään hoitojaksoja, palkitaan se ohjaamalla lisärahaa kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen, mikäli valtionosuusuudistus etenee vuonna 2023.

- Tämän tulevan kannusteen ja tietysti muutenkin kaupunkilaisten hyvinvoinnin tukemiseksi on pohdittava vakavasti, tulisiko liukuesteiden jakamisesta tehdä vuosittainen rutiini. Kunnista esimerkiksi Asikkala, Myrskylä ja Hollola jakavat liukuesteitä vuosittain, Hämäläinen kertoo.

Liukuesteiden lisäksi jaossa on ollut tuorein ikääntyneiden palveluopas, jossa kerrotaan Orimattilassa saatavilla olevista palveluista. Oppaita on jäljellä vielä runsaasti niin kaupungintalolla kuin kirjastollakin. Lisäksi siihen voi tutustua esimerkiksi Asiakasohjaus Siirin internetsivuilla.