Hyppää sisältöön

Tönnöön suunnitellaan ulkoilureittiä, joka kulkisi 800 metrin matkan Porvoonjoen rantaa myötäilevänä Tönnöstä Kaitilantielle. Puunkaatoa on tarkoitus tehdä jo tämän vuoden puolella ja itse reittiä on tarkoitus päästä rakentamaan keväällä 2022.

Suunniteltu reitti yhdistyy etelässä nykyiseen ulkoilureittiin ja pohjoisessa Kaitilantien kevyenliikenteenväylään. Reitille on suunniteltu valaistus, näköalapaikka Vääräkosken voimalaitokselle ja levähdyspaikka pohjoisemmaksi Porvoonjokea. Lisäksi sen varteen jää paljon luonnon monimuotoisuutta kuten joen törmälehdot, puronvarsilehdot ja lahopuut.

Ulkoilureitin puistosuunnitelmaehdotus asetetaan yleisesti nähtäville 23.8.– 5.9.2021 (MRA 43 §). Suunnitelmaan voi tutustua nähtävilläoloaikana kaupungin kotisivuilla (www.orimattila.fi) sekä Orimattilan kaupungintalolla 2. kerroksessa (Erkontie 9).

Suunnitelma koskee ulkoilureittiä ja sen ympäristöä. Mahdolliset kirjalliset muistutukset puistosuunnitelmasta tulee toimittaa Kaupunkikehitys- ja tekniselle valiokunnalle osoitettuna 5.9.2021 mennessä osoitteeseen: tai Orimattilan kaupunki, PL 46, 16301 Orimattila.

Puistosuunnitelmaehdotukseen voit tutustua tämän linkin kautta.

Lisätiedot:
Aku Laaksonen
Liikunta- ja vapaa-aikapäällikkö
Orimattilan kaupunki
p. 050 587 0733

Mari Kauppinen
Suunnittelu- ja vihertyöasiantuntija
Orimattilan kaupunki
p. 044 781 3964