Hyppää sisältöön

 

Orimattilan kulttuuripalveluiden Liikkuva kulttuuritalo -kokeiluhanke pyörähti toden teolla käyntiin viime viikolla, kun sirkustaiteilija Sanni Granqvist hyppäsi kirjastoauto Olgan kyytiin. Hän veti pidemmillä pysähdyksillä eri sirkuksen muotoihin keskittyviä työpajoja ja joillain pysähdyksillä esiintyikin itse. Lyhyemmillä pysäkeillä Granqvist jutteli ihmisten kanssa sirkustaiteilijan arjesta ja työstä.

Varsinkin koulupysäkeillä sirkustaiteilija otettiin innolla vastaan.
– Ihan ensimmäinen pysäkki oli Vuorenmäen koululla ja siellä oli hirveästi porukkaa ja kaikki ihan innoissaan. Lapsilla oli selvästi riemua, Granqvist kertoo.
Granqvist esitteli pysähdyksillä erilaisia sirkusvälineitä, jonka jälkeen niitä pääsi itse kokeilemaan.
– Lupailin jo, että tällä viikolla pääsee koittamaan niitä välineitä, joita ei viimeksi päässyt kokeilemaan. Niille, joille en viimeksi esiintynyt, esiinnyn ehkä seuraavalla kerralla.

Sirkusta on luvassa kirjastoauton pysäkeillä vielä tämän viikon torstaina ja perjantaina. Myöhemmin syyskuussa Liikkuva kulttuuritalo ottaa kyytiinsä katu- ja graffititaidetyöpajat, joita vetävät kuvataiteilija Janne Viljakainen ja visualisti Jaana Saraste.

Ensimmäiset työpajat järjestetään Artjärven torilla 14.9. kello 15–16.30 ja 16.45–18.15. Aikaisempi työpaja on tarkoitettu alakouluikäisille ja toinen yläkouluikäisistä 18-vuotiaisiin. Artjärven työpajoihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Viljakainen ja Saraste ohjaavat kaikille avointa katutaidetyöpajaa myös Virenojan kyläjuhlilla Virenojan koululla 25.9. kello 11-13.30.

Myöhemmin syksyllä Liikkuvassa kulttuuritalossa on luvassa muun muassa kirjailijavieraita ja lokakuun alussa siellä järjestetään ohjelmaa kansainväliselle Vanhusten viikolle. Liikkuva kulttuuritalo osallistuu myös 4–7.11. järjestettävään Orimattilan ITE-valotaidefestivaalin ohjelmistoon valokuvatyöpajoilla. Loppusyksyn ohjelmisto tarkentuu vielä syksyn edetessä. Lisätietoa Liikkuvan kulttuuritalon liikkeistä löytyy esimerkiksi Orimattilan kulttuuripalveluiden Facebook-sivulta.