Hyppää sisältöön

Orimattilan vanhus- ja vammaisneuvoston uusi kausi alkoi perjantaina kaupungintalolla pidetyssä kokouksessa. Vanhus- ja vammaisneuvosto on kuntalain mukainen eläkeläisten ja vammaisten henkilöiden yhdistysten vaikuttamistoimielin.

Toimielimellä ei ole päätösvaltaa mutta se antaa lausuntoja, kannanottoja ja näkemyksiä valmisteillä oleviin asioihin. Syksyllä 2021 perustetaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymään erilliset vanhus- ja vammaisneuvostot, joihin valitaan kaksi edustajaa Orimattilan neuvostosta.

Orimattilan neuvoston ensimmäisessä kokouksessa valittiin neuvoston puheenjohtajaksi Markku Viljanen ja varapuheenjohtajaksi Arja Rötkö. Puheenjohtajuudet sovittiin kaksivuotiskaudeksi. Kokouksessa kuultiin Orimattilan Asuntojen toimitusjohtaja Suvi Tuomaalan esitys yhtiön esteettömien asuntojen kehittämisestä sekä erityisryhmille suunnatuista kohteista. Lisäksi suunniteltiin tulevan kauden tapahtumia ja kokouksien aiheita.

Orimattilan vanhus- ja vammaisneuvoston ensimmäisessä kokouksessa olivat paikalla (kuvassa vasemmalta): Leena Savolainen (Orimattilan seurakunta), Anni Paakkari (Päijät-Hämeen Omaishoitajat Ry), Keijo Lehtinen (Orimattilan Seudun Kuulo Ry), Tuula Virtanen (Orimattilan Eläkkeensaajat Ry), Arja Rötkö (Orimattilan Sotaveteraanit Ry), Päivi Rantalainen (Eläkeliiton Orimattilan yhdistys Ry), Emma Heikkilä (Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki Ry), Emma Heikkilä (Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki Ry) ja Markku Viljanen (Orimattilan Kansalliset Seniorit Ry). Kuvasta puuttuvat neuvoston jäsenet Riitta Hietala (Orimattilan Invalidit) ja Sari Sikkilä (Orimattilan kaupunki).