Hyppää sisältöön

Valtakunnallisista koronarajoituksista ja kattavista suosituksista on tarkoitus luopua, kun vähintään 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on rokotettu kahteen kertaan tai heillä on ollut mahdollisuus ottaa molemmat rokoteannokset. Päijät-Soten alueella on mahdollista saavuttaa tämä rokotuskattavuus noin kuukauden päästä, mikäli tehosterokotuksiin hakeudutaan heti kun kuusi viikkoa on kulunut ensimmäisestä rokotuksesta.

Nuorten aikuisten rokotuskattavuus on Päijät-Soten alueella erityisen alhainen. Orimattilassa rokotuskattavuus on THL:n rokotusrekisterin mukaan vielä koko Päijät-Soten alueen tilanteeseenkin verrattuna merkittävästi alempi esimerkiksi 25–29-vuotiaiden ikäluokassa. Kokonaisuudessaankin työikäisten ikäluokkien rokotekattavuus on Orimattilassa Päijät-Soten alueen keskiarvoa alempi. Vanhemmat ikäluokat ovat Orimattilassa käyneet rokotuksissa yhtä ahkerasti tai jopa ahkerammin kuin muualla Päijät-Soten alueella.

Päijät-Soten johtajaylilääkäri, terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Tuomo Nieminen muistuttaa rokotusten merkityksestä.
– Koronavirus jää yhteiskuntaan. Rokottamattomat saavat tartunnan ennemmin tai myöhemmin. Myös osa rokotetuista sairastuu, mutta heillä tauti on paljon lievempi.