Hyppää sisältöön

Tältä sivulta löydät viimeisimmät kaupungin tiedotteet. Kaupungin ilmoitukset löydät ilmoitustaululta

Orimattilan uuden pelastusaseman rakennus ja suurin osa pihoista ovat lähes valmiita ja ne luovutetaan kaupungille aikataulun mukaisesti 31.12.2021. Tammi- ja helmikuu ovat varattuja mahdollisten virheiden ja puutteiden korjaamiselle, pelastuslaitoksen ja poliisin omalle kalustamiselle sekä tilojen tuulettamiselle.

Pelastuslaitos aloittaa oman muuttonsa uusiin tiloihin helmikuun lopussa. Muutto kestää noin viikon. Aluksi pelastuslaitos saa käyttöönsä uusista tiloista kolme autotallia. Näihin talleihin tulee ensilähtökalusto eli sammutusauto, säiliöauto ja ambulanssi. Muita talleja ei saada vielä käyttöön, koska moduulirakenteinen väistötila estää muiden tallien käytön. Tästä syystä muu kalusto jää edelleen vanhalle paloasemalle.

Väistötilan purku alkaa alustavan aikataulun mukaan maaliskuun puolivälissä ja kestää noin kolme viikkoa. Purkamisesta vastaa pelastuslaitos. Loput pihoista tehdään väistötilan purkamisen jälkeen eli arvion mukaan huhtikuun 2022 alkupuolesta lähtien. Kaikki pihat ovat valmiina toukokuun puolivälissä ja silloin saadaan käyttöön uuden pelastusaseman loputkin tallit.