Hyppää sisältöön

Tältä sivulta löydät viimeisimmät kaupungin tiedotteet. Kaupungin ilmoitukset löydät ilmoitustaululta

Orimattilan kaupunki on saanut Päijät-Hämeen yritysystävällisin teko 2022 -palkinnon. Päijät-Hämeen yritysystävällisin teko -kilpailussa kunnat saivat ilmoittaa oman tekonsa, jolla halusivat osallistua kilpaan. Kolmatta kertaa järjestettyyn kisaan osallistui viisi päijäthämäläistä kuntaa.

Kilpailun valintaraati päätti valita voittajateoksi Orimattilan kaupungin Sampolan teollisuusalueen kaavamuutoksen. Raadin mielestä Orimattilan teko on yritysmyönteisyydessään konkreettinen ja sen vaikutukset kaupungin työllisyydelle ja pitovoimalle ovat merkittävät. Raati kiitti sitä, että teko tuo esille kunnan ketteryyden usein hitaaksi koetussa kaavoituksessa ja että prosessi on ollut yrityksille helppo ja selkeä. Teko voi olla hyvänä esimerkkinä muillekin kunnille ja sen välittömät vaikutukset näkyvät heti. Valintaraati koostui Päijät-Hämeen Liiton, Suomen Yrittäjien ja Päijät-Hämeen Yrittäjien edustajista sekä kahden päijäthämäläisen yrityksen edustajista.

Kilpailun avulla halutaan nostaa esiin Päijät-Hämeen kuntien yritysystävällisiä tekoja ja auttaa kuntia tunnistamaan yrittäjien arjen kannalta oleellisia toimintamalleja ja mahdollisia kehityskohteita.

– Kunta, joka päätöksenteossaan ja toimissaan huomioi yritysvaikutukset, on houkutteleva sijoittumispaikka yrityksille. Yritystoiminnan edellytysten kehittäminen on kunnalta pitkäjänteistä, sinnikkyyttä vaativaa työtä, jolla synnytettään sitä kipeästi tarvittua veto- ja pitovoimaa alueelle. Haluamme tällä vuosittaisella kilpailulla kannustaa ja tukea kuntia tässä työssä, toteaa Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.

Orimattilan kaupungille luovutettiin kunniakirja teosta torstaina 1.12.2022 Päijät-Hämeen Yrittäjien syyskokouksen yhteydessä Lahdessa. Valintaraadin puheenjohtaja, maakuntajohtaja Niina Pautola-Molin jakaman palkinnon vastaanotti Orimattilan kaupunginjohtaja Kalle Larsson.

Vuonna 2020 ensimmäistä kertaa järjestetty Päijät-Hämeen yritysystävällisin teko -kilpailu on osa Päijät-Hämeen Yrittäjien seudullista vaikuttamistyötä yrittäjyyden puolesta.