Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen Kylien haku Päijät-Hämeen Vuoden Kyläksi on päättynyt. Hakijakyliä oli yhteensä kahdeksan, joista kaksi, Luhtikylä ja Niinikoski olivat Orimattilasta. Muut hakijat ovat: Vierumäki, Heinola; Tennilä-Voistio, Hollola; Äinäänseutu, Asikkala; Villähde, Lahti; Paimela, Hollola ja Suopelto, Sysmä.

- Hakijamäärä kertoo siitä, että kylillä tapahtuu ja kylät itse kokevat tekemänsä työnsä tärkeäksi. Hienoa ja monipuolista perustyötä sekä kehittämistä vetovoimaisuuden tai kyläturvallisuuden eteen kylissä tehdään, iloitsee kyläaktivaattori Tiina Västilä.

Valintaa odotetaan tammikuuhun asti, jolloin voittajakylä julkistetaan ja maakunnallista kyläjuhlaa päästään suunnittelemaan yhdessä Vuoden Kylän yhteistyökumppaneiden kanssa. Valintaraadin asiantuntemusta tarvitaan tässä hakijajoukossa. Raadissa ovat edustettuina Päijät-Hämeen liitto, Päijät-Hämeen Osuuspankki, paikalliset Leader-ryhmät sekä median edustajia. Oman lisänsä raatiin tuo Päijät-Hämeen Kylien Kyläjaosto, Vuoden Kylä 2022 Vuolenkoski sekä Iitin kunnan edustaja.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä on valittu jo vuodesta 1997 lähtien. Voittaja osallistuu myös valtakunnalliseen kilpailuun. Aiemmin palkitut kylät löytyvät täältä: https://www.phkylat.fi/vuodenkyla/