Hyppää sisältöön

Tältä sivulta löydät viimeisimmät kaupungin tiedotteet. Kaupungin ilmoitukset löydät ilmoitustaululta

Orimattilan ateria- ja puhtauspalvelut osallistui viime viikolla Maa- ja metsätalousministeriön tilaisuuteen Asikkalan Vääksyssä teemalla: Kouluruokailu – kulua vai tuloa? Tilaisuus oli suunnattu Päijät-Hämeen alueen kuntapäättäjille sekä sivistystoimen, ruokapalveluiden, oppilaiden ja vanhempien edustajille.

MMM julkaisema Kouluruokaohjelma sisältää 26 ehdotusta suomalaisen kouluruokailun kehittämiseksi ja uudistamiseksi.

Tilaisuuden avasi Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka. Kouluruokakoordinaattori Virpi Kulomaa kertoi kouluruoan kehittämisohjelman taustaa. Rehtori Petri Manninen Aurinkovuoren koululta ja tukipalvelupäällikkö Minna Pettinen kertoivat Asikkalan välipalakäytännöistä.

Koululaisilla on ollut mahdollisuus maksuttomaan välipalaan, joka auttaa jaksamaan joko lounaaseen saakka tai iltapäivän viimeisiin tunteihin. Tarjolla on juurespaloja tai hedelmiä vaihdellen, ja kustannus oppilasta kohden on noin 0,13 euroa/ päivä.  Tämä on helpottanut oppilaiden uintimatkoja Padasjoelle. Oppilaat syövät uinnin jälkeen välipalan uinnin jälkeen ja saavat koululla lounaan entisten retkieväiden sijasta. Oppilaat, huoltajat ja opettajat ovat olleet todella tyytyväisiä tähän käytäntöön!

Kouluruoka-agentit kertoivat tapahtumassa puolestaan, kuinka Aurinkovuoren koululla päästään vaikuttamaan ruokalistan sisältöön, ruokasalin viihtyvyyteen ja kuinka yhteistyötä pidetään yllä.

Erityisasiantuntija Auli Väänänen kertoi ajankohtaisia asioita kouluruokasuositusten toteuttamisesta kasvisruoan osalta ja painotti ruokapalvelusopimusten tärkeydestä sivistystoimen ja palveluntuottajan välillä. 

Lopuksi Päijät-Hämeen hyvinvointialueelta ravitsemisterapeutti Anna Päätalo kertoi Päijät-Hämeen ravitsemisterveyden tilanteesta tällä hetkellä.

Tilaisuuden päättyessä kaikki paikallaolijat olivat samaa mieltä, kuinka tärkeä kouluruoka on osana lasten ja nuorten terveyden edistämistä.