Hyppää sisältöön

Tältä sivulta löydät viimeisimmät kaupungin tiedotteet. Kaupungin ilmoitukset löydät ilmoitustaululta

IMG20230501133733Orimattilan yhteiskoulun joukkue Team Sambylat, johon kuuluivat Essi Kaunisto, Julia Leppäaho ja Nuppu Snellman, osallistui kuun vaihteessa robotiikan MM-kisoihin Dallasissa Yhdysvalloissa. Kilpailumatka oli kokonaisuudessaan onnistunut.

Kisan yläkoulusarjaan (VEX IQ Competition Middle School Event) osallistui tänä vuonna 800 joukkuetta, ja kaikki järjestelyt kisapaikalla olivat toimivat. Team Sambylat pärjäsi kilpailuissa hyvin. Joukkueen jäsenet olivat hieman pettyneitä Skills-osuuksiin, mutta tyytyväisiä kilpailujen kokonaistulokseen ja hyviin pistekeskiarvoihin kovatasoisessa tiimikilpailussa.

Ensimmäisten karsintaerien pistetulokset lähentelivät maailman kärkituloksia tällä kaudella, mutta pitkiin kilpailupäiviin mahtui myös vastoinkäymisiä oman ja pelikumppaneiden laitteistojen yhteistoimintaan liittyvissä pelitilanteissa. Joukkue ei edennyt oman divisioonansa finaalipeleihin, joihin pääsee 20 parasta, mutta sijoitus parhaalla puoliskolla 38/80 on silti joukkueelle erittäin hyvä. Skills Challenge-osuudessa sijoitus oli 530/787.

VEX Worlds huipentuu vuosittain uuden kauden kilpailuhaasteen julkaisuun, ja Team Sambyloiden osalta uusi suunnittelu- ja kehitysprosessi käynnistyi välittömästi jo kotimatkalla hotellille. Joukkueen valmentajana yhdessä Markus Parviaisen kanssa toimivan Eija Seunala kertoo, että nuorten innostusta päästä kokeilemaan uusia pelivälineitä ja suunnittelemaan seuraavan kisarobotin rakenteita sekä pelitaktiikoita on opettajana upeaa seurata.

"Tässä yksi tärkeä syy, miksi robotiikan kilpailutoimintaan tähtäävä työtä tehdään. Ja hienoa oli myös se, että saimme joukkueen matkabudjetin kasaan yhteiskuntavastuullisten yritysten, yhdistysten ja säätiöiden toimesta."

Kilpailumatkan tavoitteena on aina myös kokemusten kartuttaminen kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja joukkue sekä sen valmentajat pääsivätkin tutustumaan ja verkostoitumaan muualta maailmasta tulleiden kilpailijoiden ja näiden valmentajien ja tukijoukkojen kanssa.

Dallas sopii kilpailupaikkana suomalaisille hyvin, sillä sinne menee suorat lennot. Sen sijaan suurkaupungin koko tuo omat haasteensa esim. liikenneruuhkien muodossa. Varsinaisia kommelluksia tai hankaluuksia matkalla ei kuitenkaat sattunut, mutta aikaero ja internet-yhteyksien rajoittuminen hotellille toi viivästystä viestintään ja yhteydenpitoon koti-Suomeen

Oman kisaurakkansa päätteeksi joukkue pääsi kannustamaan NHL:n Dallas Starsin suomalaispelaajia ja tutustumaan paikalliseen jääkiekkokulttuuriin, kun NHL:n toisen pudotuspelikierroksen avausottelu sattui sopivasti orimattilalaisten matkan kohdalle.