Hyppää sisältöön

Orimattilan viljelypalstakausi on alkamaisillaan. Manssilantiellä sijaitsevalta palsta-alueelta voi vuokrata kasvimaan. Palstat ovat vuokraajien käytössä sääntöjenmukaista viljelyä varten keväästä syksyyn. Pellolle päästään vasta kevään koitettua, mutta nyt on jo syytä aloittaa esi-istutus.

Palstoilla on viljelty jo vuosien ajan ruoaksi ja silmäiloksi. Viljelijöille kasvimaan hoito on ollut mukava kesän puuhastelu. Palstalle on tultu nauttimaan luonnosta ja myös pakoon auringossa paahtuneita asuntoja. Hyöty ja huvi siis tarjolla samalla!

Palstan maaperä on parantunut vuosivuodelta. Maa alkaa olla nyt möyheää ja sopivaa monenlaiseen viljelyyn. Kaupungin kanssa solmittu toistaiseksi voimassa oleva ylläpitosopimus mahdollistaa samojen palstojen vuokrauksen vuodesta toiseen. Tällöin palstaviljelyksiin käytetty aika ja vaiva ilostuttaa myös seuraavana vuonna. Viljelijät ovat korjanneet pellolta kelpo satoja, tarpeita koko vuodeksi!
Viljelykausi jatkuu syksyyn, kunnes satokausi päättyy.

Viljelypalstoja on tarjolla ensisijaisesti orimattilalaisille yksityisille henkilöille sekä yhteisöille. Jaossa on kahdenkokoisia palstoja. Pienemmät palstat soveltuvat ryytimaaviljelyyn ja isommilla palstoilla tilaa riittää vaikkapa hyvän kokoiselle perunasadolle.

Palstahinnasto

Palstakoko 10x5m 50 euroa

Palstakoko 4x5m 30 euroa
Palstavuokraan sisältyy kantovesi viljelyalueella. Mahdollisesta lannoituksesta ja välineistöstä vastaavat palstavuokraajat itse.

Ampun 4H:n ylläpitämän viljelypalstan varauksia otetaan vastaan puhelimitse 0400 418 761 toimistoaikoina.
Palstat vuokrataan varausjärjestyksessä, varaukset ovat sitovia.

Lisätietoa ja palstaviljelyn säännöt (myös kuvamateriaalia!) löytyy tästä