Hyppää sisältöön

 

luontopolku

Orimattilan ympäristötoimi selvitti huhtikuun alussa, 6.-10.4., viiden luontopolun kunnostustarpeet talven ja myrskyjen jäljiltä. Kiireellisimmät toimenpiteet käsittivät polkujen avaamista, uudelleen merkitsemistä sekä portaiden/kaiteiden kunnostamista.

Naturakohteissa Niinikoskella ja Mallusjoella (Kairessuo-Mieliäissuo ja Mallusjoen vanha metsä) polkujen avaaminen kaatuneiden puiden keskellä on selvästi kiireellisin toimenpide. Lisäksi Kairessuo-Mieliäissuo reitin lähtöpaikka on siistittävä roskista.

Orimattilan Artjärven Lamminpolun varrella oli tehty hakkuita, joiden seurauksena luontopolkua oli vaikea enää löytää maastossa. Reitti vaatii selkeät uudet opasteet ja polun avaamista.

Karkkulan luontopolun kiireellisin kunnostustoimenpide koskee kalliolle johtavan portaikon huonokuntoisia askelmia. Lisäksi infokylttejä on uusittava ja joissain kohdissa polkua avattava.

Hakalan luontopolun suosillan kaide ja lajikyltit on korjattava. Lisäksi reitin loppupuoli on merkittävä selvemmin maastoon.

Polkujen kunnossapitotarpeet on nyt kirjattu ylös ja toteutussuunnitelman laadinta aloitettu yhteistyössä kaupungin liikuntatoimen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Kaupungin puolesta liikuntatoimi vastaa kunnostusten käytännön toteutuksesta.

Lisätietoja: 

ORIMATTILAN YMPÄRISTÖTOIMI    

Ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liukkonen-Hämäläinen, puh.  040-5216733
Ympäristötarkastaja Heli Kanto, puh. 044-7813731