Hyppää sisältöön

Hennan ensimmäiset omakotitontit ovat nyt jatkuvasti haettavana. Kesän hakuaikana omakotitontteja haki kaksi hakijaa. Minttukujalta oli haettavana 11 omakotitonttia. Tonttien hakuaika päättyi 4. elokuuta. Tonteille pääsee rakentamaan vuoden loppuun mennessä. Juna alkaa pysähtyä Hennassa neljän kuukauden kuluttua.

– Ensimmäinen hakukierros on hyvä startti Hennan tonttimyynnille, elinkeinojohtaja Kimmo Kuparinen Orimattilan kaupungilta sanoo. Kevään Raksamessut osoittivat, että kiinnostusta uutta aluetta kohtaan löytyy. Omakotitonttien myynnin kannalta tärkein ajankohta on ensi kevät.

Odotamme myös junaliikenteen käynnistymisen lisäävän kiinnostusta aluetta kohtaan, Kuparinen kertoo. Minttukujan tonttien jälkeen seuraavat tontit suunniteltu myytävän Korianterikujalta aikaisintaan 2018.

– Uusilla alueilla tonttikysyntä on aiemminkin Orimattilassa ollut aluksi hidasta, mutta on useasti vauhdittunut, kun alue on rakentunut valmiimman näköiseksi. Näin kävi myös Pennalan Ylä-Hankaanojan alueella, jossa ensimmäisellä hakukierroksella tuli pari hakemusta, mutta nyt lähes kaikki 30 tonttia on myyty, maankäyttöinsinööri Ossi Hosiaisluoma Orimattilan kaupungilta kertoo. Orimattilan kaupunki odottaa yhteydenottojen lisääntyvän viimeistään ensi keväänä.

Hennan markkinointi käynnistymässä syksyn aikana

Alueen markkinointia käynnistetään alkusyksyn aikana. Syyskuussa on käynnistymässä sosiaalisessa mediassa jaettava, visuaalinen asukaskysely, joka suunnataan erityisesti radanvarren asukkaille. Kyselyn avulla kerätään tietoa potentiaalista Hennaan muuttavista asukkaista ja heidän asumisvalintoja ohjaavista teemoista. Samalla lisätään Hennan tunnettuutta ja näkyvyyttä. Syksyn aikana Hennalle perustetaan myös sosiaalisen median kanavia. Hennan ensimmäinen markkinointisuunnitelma on juuri valmistunut. Poliittinen seurantaryhmä käsittelee suunnitelmaa syyskauden ensimmäisessä kokouksessaan.

Minttukujalle voi rakentaa monenlaisia taloja

Minttukujan omakotitonttien koot ovat noin 415–786 m2 ja asuinpientalotontin koko on noin 450 m2. Tontit maksavat 9 130–17 292 euroa. Tonttien neliöhinta on 22 euroa. Rakennusoikeutta tonteilla on 180–250 k-m2. Tontin voi myös vuokrata. Vuosivuokra on 5 % myyntihinnasta.

Rakentamaan tonteille pääsee kuluvan vuoden loppuun mennessä. Orimattilalainen maansiirtoyritys Erkki Heikkilä Oy on parhaillaan urakoimassa alueen kunnallistekniikkaa.

Minttukujalle on laadittu rakentamistapaohje, joka ohjeistaa, millaisia taloja alueelle rakennetaan. Minttukujan talot ovat perinteiseen maaseutuympäristöön sopivia harjakattoisia omakotitaloja. Rakennusten sijoittelulla pyritään luomaan tontille suojaisaa ja rajattua pihatilaa.

Minttukujalle suurin sallittu rakennuskorkeus on 2 pääkerrosta ja lisäksi yläpuolisesta ullakkokerroksesta enintään puolet asuintiloina. Myös yksikerroksinen rakentaminen on mahdollista, mutta tällöin taloon suositellaan tehtäväksi vähintään käyttöullakko.

Minttukujan julkisivut ovat väreiltään tummia, luonnon- ja maanläheisiä. Talojen pääasiallinen julkisivumateriaali on lautaverhous tai rappaus. Rakennusten kattomuodot ovat yhtenäisesti harjakattoja, myös murrettuja harjakattoja voi käyttää. Katemateriaali on vapaasti valittavissa.

Hennassa kannustetaan hyödyntämään aurinkolämpöä rakennusten suunnittelussa. Lisäksi suositellaan puulämmitteisen tulisijan rakentamista varalämmön lähteeksi.

Junaliikenne käynnistyy Hennassa joulukuussa

Helsinki-Lahti välillä liikennöivä Z-juna pysähtyy Hennassa ensimmäisen kerran 10. joulukuuta. Hennasta on 53 minuutin junamatka Helsinkiin, 36 minuutin matka Tikkurilaan ja Lahteen junalla vie 13 minuuttia. Minttukujalta on noin 700 metriä Hennan asemalle.

Tarkempaa tietoa tonteista ja hakemuslomake löytyvät Orimattilan kaupungin verkkosivustolta osoitteesta https://www.orimattila.fi/palvelut/rakentaminen/vapaat-tontit/omakotitalotontit/190-henna. Lisätietoja Hennasta löytyy osoitteesta www.hennaan.fi. Tonttihakemukset toimitetaan joko sähköpostilla osoitteeseen tai kirjepostitse osoitteeseen Orimattilan kaupunki, tekninen toimi / tonttihakemus, Erkontie 9, 16300 Orimattila.

Lisätietoja tiedotusvälineille:
• maankäyttöinsinööri Ossi Hosiaisluoma, p. 040 734 0798,
• elinkeinojohtaja Kimmo Kuparinen, p. 0400 842 408,