Hyppää sisältöön

Orimattilan Hennan ensimmäisen omakotitontin kauppakirja allekirjoitettiin maanantaina 9. lokakuuta. Kaupunki ojensi ensimmäisille Hennan asukkaille kukkasipuleita ja puutarhatyökaluja. Lisäksi asukkaat saivat leikkimielisen kunniakirjan, jossa heidät toivotettiin tervetulleeksi uuteen puutarhakaupunginosaan.

– Uuden puutarhakaupunginosan asuttaminen otti ensimmäisen ison askeleen tonttikaupan myötä, Orimattilan kaupunginjohtaja Osmo Pieski sanoo. Hennaan on suunniteltu rakentuvan 10 000–15 000 asukkaan puutarhakaupunki seuraavan 15-20 vuoden aikana.

– No entäs Henna, keksivät Järvenpäässä asuvat Tiina ja Jukka etsiessään paikkaa uudelle kodille. Hennan kumpuileva maalaismaisema viehätti ja joulukuussa käynnistyvä nopea junayhteys työpaikoille Lahteen ja Helsinkiin saivat pariskunnan jättämään tonttihakemuksen viipymättä.

Hennan ensimmäiset 11 omakotitonttia ovat myynnissä Minttukujan varrelta. – Nyt yksi tontti on myyty ja muihin tontteihin on tehty kolme varausta, maankäyttöinsinööri Ossi Hosiaisluoma Orimattilan kaupungilta kertoo.

Minttukujan omakotitonttien koot ovat noin 415–786 m2 ja asuinpientalotontin koko on noin 450 m2. Rakennusoikeutta tonteilla on 180–250 k-m2. Tontit maksavat 9 130–17 292 euroa. Tonttien neliöhinta on 22 euroa. Tontin voi myös vuokrata. Vuosivuokra on 5 % myyntihinnasta.

– Hennan tontit ovat herättäneet kiinnostusta, vaikka varsinainen tonttien markkinointi ei ole vielä alkanut, Hosiaisluoma sanoo.
Hennan ensimmäiset rakentajat pääsevät aloittamaan rakennustyöt vuoden loppupuolella. Orimattilalaisen maansiirtoliike Erkki Heikkilän urakka Minttukujan pientaloalueella valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Hennan seuraavat pientalotontit tulevat myyntiin Korianterikujalta kesällä 2018.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

  • kaupunginjohtaja Osmo Pieski, p. 044 781 3600,
  • maankäyttöpäällikkö Ossi Hosiaisluoma, p. 040 734 0798,

Hennan ensimmäinen tonttikauppa