Hyppää sisältöön

Orimattilan joulukadun avajaisia vietetään tänä vuonna 25. kerran. Samoin 25-vuotias kaupunki antaa tunnustuksen Vuoden kaupunkilaiselle nyt 25. kerran. Joulukadun avajaisperinne on lähtenyt liikkeelle Orimattilan Nuorkauppakamarin toimesta mutta sittemmin suurimman vastuun tapahtumasta ovat kantaneet Orimattilan Yrittäjät, kaupunki ja seurakunta. Vuoden kaupunkilaisen julkistamisen lisäksi Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi jaetaan Vuoden Teko –tunnustus, joka liittyy vahvasti Suomen itsenäisyyden historiaan.

Vuoden Orimattilalainen

Vuoden kaupunkilaiseksi 2017 on valittu Kalle Jokinen, joka on ratkaisevalla tavalla vaikuttanut Hennan aseman saamiseen Orimattilaan ja myös koko hankkeen toteuttamiseen niin valtiollisella kuin kunnallisella tasolla. Toimenpiteet palvelevat Orimattilan elinvoimaisuuden vahvistumista oikoradan tarjoamat mahdollisuudet hyödyntäen. Jokisen panos on ollut merkittävä niin kaupungin edunvalvonnan kannalta kuin koko seudun hankkeiden näkökulmasta valtion rahoituksen saamisessa.

Vuoden Teko

Itsenäisyyden juhlavuonna on hyvä muistaa menneiden sukupolvien työ ja uhraukset, sekä muistaa juuremme. Kalleimman uhrauksen antoivat he, jotka antoivat henkensä isänmaan puolesta. Vuoden Teko -tunnustus annetaan heinämaalaiselle Pertti Laaksoselle, jonka rooli on ollut keskeinen, kun Heinämaan lakkautetun koulun Pro Patria –taulu on siirretty Heinämaan rukoushuoneelle. Erityinen teko oli koota kaatuneiden tiedot juhlaan ja tehdä heidän tarinansa näkyväksi ja eläväksi. Tilaisuus jossa taulut uudelleen paljastettiin, oli ikimuistoinen juhla, jossa kokoontuivat sankarivainajien omaiset.