Hyppää sisältöön

Hennan asema avataan sunnuntaina 10. joulukuuta. Avajaistapahtuma alkaa klo 12. Samana päivänä käynnistyy junaliikenne oikoradan uusimmalla asemalla.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner avaa Hennan uuden aseman. Ministerin lisäksi avajaisissa puhuvat Liikenneviraston ylijohtaja Rami Metsäpelto ja VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä. Orimattilan kaupungin tervehdyksen tuo kansanedustaja Kalle Jokinen.

Luvassa on runsaasti orimattilalaista ohjelmaa, sillä lavalle nousevat mm. Mallusjoen miesvoimistelijat, Pikkaraisten kuoro, Orimattilan teatteri, Rockvoyage ja Mallusjoen torvisoittokunta. Tapahtuman juontaa Eki Jantunen.

Lahtelainen tubettaja Jaakko Parkkali tapaa nuoria avajaistapahtuman aikana. Suositun tubettajan kanssa voi käydä ottamassa selfien tai pyytää Parkkalin nimikirjoituksen.

Perheen pienimmille on luvassa reipasta menoa, kun Mimi ja Kuku pääsevät Hennan aseman lavalle. Luvassa on jouluseikkailu, joka sopii kaikenikäisille leikkimisestä ja liikkumisesta tykkääville.

Avajaisissa voi tutustua myös Hennan tonttitarjontaan.

Avajaisiin voi saapua junalla tai bussilla

Sadalle ensimmäiselle järjestetään bussikyyti avajaistapahtumaan. Bussikuljetukseen ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen . Tilausajo lähtee Orimattilan linja-autoasemalta klo 11.30 ja palaa takaisin linja-autoasemalle avajaisten jälkeen. Säännöllinen linja-autoliikenne Orimattilan keskustan ja Hennan aseman välillä käynnistyy samana päivänä.

Avajaisiin voi saapua myös juhlajunalla, joka starttaa Helsingistä klo 10.50 ja pysähtyy kaikille Z-junan väliasemilla. Takaisin Helsingin suuntaan juna lähtee Hennasta klo 13.24.

Useat paikalliset kumppanit ovat mukana järjestämässä avajaistapahtumaa. Orimattilan Jymy vastaa tapahtuman liikenteenohjauksesta, Mallusjoen nuorisoseura järjestyksenvalvonnasta ja Orimattilan SPR ensiavusta. Länsi-Orimattilan vanhempainyhdistys myy avajaisissa makkaraa ja mehua.

Avajaistapahtuma on koko perheelle sopiva maksuton tilaisuus.

 

Lisätietoja: elinkeinojohtaja Kimmo Kuparinen, p. 0400 842 408, .