Hyppää sisältöön

Tiedote 20.6.2018. Orimattilan Tekninen toimiala / kaavoitus

Orimattilassa järjestetään Veteraanitien kaavamuutosalueella kaavakävely 27.6.2018 klo 17. Aloitus skeittipaikan luona osoitteessa Veteraanitie 1. Tilaisuudessa on mahdollista tutustua uusiin kaavoituksen ja tulevan kaupan suunnitelmiin ja kommentoida niitä. Paikan päälle tulee kaupungin kaavoituksen lisäksi Keskon edustaja.

Korttelia 0304 ja sen lähiympäristöä koskevaa asemakaavamuutosta valmistellaan parhaillaan ehdotusvaiheeseen. Alueelle mahdollisesti sijoitettavan päivittäistavarakaupan suunnitelmat ovat tarkentuneet luonnosvaiheen jälkeen.

Kehittämistyötä yhdessä kuntalaisten kanssa

Kaavakävely antaa kuntalaisille mahdollisuuden tutustua kaavamuutokseen ja sanoa mielipiteensä itseä kiinnostavan alueen suunnittelusta ja kehittämisestä kaavoittajalle kasvotusten.

- Halusimme järjestää matalan kynnyksen tapaamisen kuntalaisten kanssa, jossa asukkaat voisivat tutustua kaavoitukseen ja kommentoida asiaa rennommassa tunnelmassa paikan päällä, kertoo kaavasuunnittelija Essi Kesämaa nyt ensimmäistä kertaa järjestettävän kaavakävelyn taustoista.

Kaavakävely on osa vuorovaikutteisempaa kaavoituksen toimintaa, jolla pyritään saamaan asukkaiden näkemyksiä suunnitteluun ja lisätä alueen toimijoiden ja asukkaiden välistä yhteistoimintaa sekä vahvistaa alueen yhteisöllisyyttä.

 

Lisätietoja:
Essi Kesämaa
kaavasuunnittelija, maankäytön palvelut
p. 044 781 3624