Hyppää sisältöön

Päätöksenteosta kiinnostuin vuonna 2000, kun isäni Alzheimerin-taudin myötä tarvitsimme runsaasti kunnallisia palveluita. Silloin kaikki ei sujunut niin kuin olisi pitänyt. Isä nukkui pois 2008, mutta hän oli tämän tien avaaja. Toinen henkilö, joka kylvi siemenen kunnalliseen keskusteluun jo 70-luvulla, oli tätini mies, Aleksi Untamo. Hän oli Orimattilan ensimmäinen kunnanhallituksen puheenjohtaja, kun kunnanjohtajat eivät enää voineet lain mukaan olla puheenjohtajia. Untamon syntymästä tulee ensi vuonna 100 vuotta, joten on hienoa muistella hänen poliittista uraansa, sekä sitä, kuinka hän nosti raviurheilun tasoa valtakunnallisesti.

Nyt elämme vuoden 2017 kesäkuuta ja minä olen valtuuston puheenjohtaja. Ensimmäinen nainen tässä tehtävässä. Odotan itseltäni yhteistyökykyä ja pelisilmää asioiden edetessä. Mauno Koiviston sanoin ”odotan itseltäni tilannetajua”.

Tämän blogin kautta haluan kertoa ajatuksiani puheenjohtajan roolista ja mielipiteistäni. Tehtävän aloitukseen haluan jakaa alla olevan runon ja kuvan.

Sydämellisin terveisin
Riitta Lonka
kaupunginvaltuuston pj

Erkon patsas
 

Missä kukka, siellä kesä,
missä tähti, siellä taivas,
missä lempi, siellä autuus.

~ J.H. Erkko