Hyppää sisältöön

kuvituskuva Orimattilan keskustasta 1600x300

Orimattilan kaupungintalon liikkumisesteetön sisäänkäynti on talon eteläisellä puolella alapihalla. Invapysäköintipaikka löytyy sisäänkäynnin edustalta. Kaupungintalon invapaikan sekä Orimattilan muidenkin invapysäköintipaikkojen käyttäminen on sallittua vain vammaisen pysäköintiluvalla.

Ohjeet vammaisen pysäköintiluvan hakemiseen Trafin sivuilta tästä.

Sisäänkäynnistä pääsee kaupungintalon neuvontapisteeseen 1. kerrokseen hissillä.
Ensimmäisestä kerroksesta löytyy kaupungintalon inva-wc.

Hissillä on pääsy kaupungintalon kaikkiin kolmeen kerrokseen ja kaikkiin kokoustiloihin.

Orimattilan palvelubussina liikennöi matalalattiainen pikkubussi, jossa on tilaa rollaattoreille ja pyörätuoleille. Lue palvelubussin aikatauluista ja reiteistä täällä.

Orimattilan valtuustosaliin, Orionaukio 2 A, on esteetön käynti liuskaa pitkin.

Orimattilan apteekki, Erkontie 12, on esteetön.

Uudet rakennuskohteet

Palvelun saavutettavuus ja liikkumisen esteettömyys huomioidaan kaupungin uusissa rakennuskohteissa.

Orimattilan Hennaan valmistuvan juna-aseman esteettömyydestä kerrotaan tällä sivulla myöhemmin. Junaliikenne Hennan asemalla alkaa vuoden 2017 lopussa.

Orimattilan uuden urheilutalon saavutettavuudesta kerrotaan tällä sivulla myöhemmin. Urheilutalo valmistuu kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan liikuntahalli. Se valmistuu syksyllä 2018. Uutta uimahallia rakennetaan vuosina 2020 -  2021.

Saavutettavuus verkkoviestinnässä

Orimattilan kaupungin verkkosivut osoitteessa www.orimattila.fi on luotu saavutettavuus huomioiden. Saavutettavuus on ratkaistu teknisesti oman sivuston sisällä. Ulkopuoliset palvelut ja sivustot eivät ole osa Orimattilan kaupungin verkkosivuston saavutettavuustyötä.

Saavutettavuudessa on huomioitu sivuston teknisen toteutuksen esteettömyys, sivujen rakenne sekä sisällön saavutettavuus ja ymmärrettävyys erikseen määriteltyjen 25 keskeisen tekijän osalta. Tekstin muotoilu ja visuaalisten elementtien käyttö on toteutettu johdonmukaisesti läpi sivuston saavutettavuussuositusten mukaisesti. Orimattilan uusittu verkkosivusto julkaistiin keväällä 2017.

Annanpura Oy toteutti Orimattilan verkkosivuston saavutettavuuskatsauksen helmikuussa 2017. Katsauksessa käytetyt kriteerit pohjautuvat kansainväliseen WCAG 2.0 esteettömyysstandardiin sekä eri vammaisjärjestöjen ohjeistuksiin sähköisten palvelujen saavutettavuudesta. Testauksessa käytettiin myös Wave Web Accessibility Tool –Firefox-laajennusta sekä Achecker-verkkopalvelua.

Saavutettavuustestauksessa huomioitiin verkkopalvelun käyttöä näkö- ja kuulovammaisten sekä erilaisista motorisista häiriöistä tai kognitiivisista ongelmista kärsivien käyttäjien kannalta.

Tekstisisältöjen selkokielisyyttä ja saavutettavuutta edistetään edelleen. Verkkosivuston sisältöjä kehitetään jatkuvasti.

Anna palautetta kaupungin verkkosivuista palautejärjestelmässä täällä tai sähköpostitse:

pyörätuolissa istuva mies