Hyppää sisältöön

kuvituskuva Orimattilan keskustasta 1600x300

Orimattilan kaupungintalon liikkumisesteetön sisäänkäynti on talon eteläisellä puolella alapihalla. Invapysäköintipaikka löytyy sisäänkäynnin edustalta. Kaupungintalon invapaikan sekä Orimattilan muidenkin invapysäköintipaikkojen käyttäminen on sallittua vain vammaisen pysäköintiluvalla.

Ohjeet vammaisen pysäköintiluvan hakemiseen Trafin sivuilta tästä.

Sisäänkäynnistä pääsee kaupungintalon neuvontapisteeseen 1. kerrokseen hissillä.
Ensimmäisestä kerroksesta löytyy kaupungintalon inva-wc.

Hissillä on pääsy kaupungintalon kaikkiin kolmeen kerrokseen ja kaikkiin kokoustiloihin.

Orimattilan palvelubussina liikennöi matalalattiainen pikkubussi, jossa on tilaa rollaattoreille ja pyörätuoleille. Lue palvelubussin aikatauluista ja reiteistä täällä.

Orimattilan apteekki, Erkontie 16, on esteetön.

Uudet rakennuskohteet

Palvelun saavutettavuus ja liikkumisen esteettömyys huomioidaan kaupungin uusissa rakennuskohteissa.

Orimattilan Hennaan valmistuvan juna-aseman esteettömyydestä kerrotaan tällä sivulla myöhemmin. Junaliikenne Hennan asemalla alkoi vuoden 2017 lopussa.

Liikunta- ja uimahalli Orimattila Areena valmistuu kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa valmistui liikuntahalli talvella 2019. Invapysäköintipaikat löytyvät pääoven edestä. Rakennuksessa hissillä esteetön pääsy kaikkiin kerroksiin ja pyörätuolipaikat katsomossa. 1 naisten ja 1 miesten pukuhuoneista ovat esteettömiä. Ei liikkumisesteetöntä sisäänkäyntiä / ovia (ei oven avausta napilla)

Orimattila Areenan uimahalli valmistui vuonna 2022.

Saavutettavuus verkkoviestinnässä

Orimattilan kaupungin verkkosivut osoitteessa www.orimattila.fi on luotu saavutettavuus huomioiden. Saavutettavuus on ratkaistu teknisesti oman sivuston sisällä. Ulkopuoliset palvelut ja sivustot eivät ole osa Orimattilan kaupungin verkkosivuston saavutettavuustyötä.

Saavutettavuudessa on huomioitu sivuston teknisen toteutuksen esteettömyys, sivujen rakenne sekä sisällön saavutettavuus ja ymmärrettävyys erikseen määriteltyjen 25 keskeisen tekijän osalta. Tekstin muotoilu ja visuaalisten elementtien käyttö on toteutettu johdonmukaisesti läpi sivuston saavutettavuussuositusten mukaisesti. Orimattilan uusittu verkkosivusto julkaistiin keväällä 2017.

Annanpura Oy toteutti Orimattilan verkkosivuston saavutettavuuskatsauksen helmikuussa 2017. Katsauksessa käytetyt kriteerit pohjautuvat kansainväliseen WCAG 2.0 esteettömyysstandardiin sekä eri vammaisjärjestöjen ohjeistuksiin sähköisten palvelujen saavutettavuudesta. Testauksessa käytettiin myös Wave Web Accessibility Tool –Firefox-laajennusta sekä Achecker-verkkopalvelua.

Saavutettavuustestauksessa huomioitiin verkkopalvelun käyttöä näkö- ja kuulovammaisten sekä erilaisista motorisista häiriöistä tai kognitiivisista ongelmista kärsivien käyttäjien kannalta.

Tekstisisältöjen selkokielisyyttä ja saavutettavuutta edistetään edelleen. Verkkosivuston sisältöjä kehitetään jatkuvasti.

Anna palautetta kaupungin verkkosivuista palautejärjestelmässä täällä tai sähköpostitse:

pyörätuolissa istuva mies