Hyppää sisältöön

NuorteTyopajatLogo

Tervetuloa nuorten työpajoille!

Hei, etsitkö työtä tai haluatko kartuttaa työkokemusta? Orimattilan Nuorten työpajat tarjoavat työ- ja valmennuspalveluja orimattilalaisille 17–28-vuotiaille nuorille. Työskentely Nuorten työpajoilla on tavoitteellista toimintaa, jossa painopiste on työelämävalmiuksien vahvistamisessa.

Tarjoamme työkokeilupaikkoja ja kuntouttavaa työtoimintaa sekä erilaisia työnhakua tukevia kursseja. Yksilövalmentajan avulla selkiytät omia tulevia opinto- ja työelämävalintojasi. Saat apua työnhaussa tai mahdollisuuden ohjautua palkkatukityöhön. Nuorten työpajayhteisö tarjoaa sinulle osallisuuden kokemuksia. Pääset kehittämään vuorovaikutus- ja ongelmaratkaisutaitoja sekä kasvatat ammatillista osaamistasi. Halutessasi voit suorittaa ammatillisten opintojen tutkinnon osia sekä saat työstäsi osaamistodistuksen.

Seuraa työpajan toimintaa Instagramissa @nuortenpajatola ja Facebookissa: Orimattilan Nuorten työpajat

Starttipajalla pääset monipuolisen tekemisen kautta kehittämään ja tekemään näkyväksi omaa osaamistasi. Yhdessä valmentajan kanssa valitset sinulle sopivan työtehtävän eri toimialoilta. Esim. Ohjausala, käden taidot, some asiantuntija jne. Ryhmävalmennus kehittää sosiaalisia taitojasi ja saat vertaistukea. Sinun ei vielä tarvitse tietää mitä tulevaisuudessa teet vaan Starttipajalla pääset tutustumaan erilaisiin työ- ja opintomahdollisuuksiin. Yksilövalmentajan avulla saat apua omien asioiden hoitoon ja selkiytät tulevaisuudensuunnitelmiasi.

Luova kokkipaja tarjoaa työkokemusta mm. kokki- & catering-, leipuri- ja sisustustoimialoilta. Työvalmentajan opastuksella valmistat maukkaita lounasruokia ja kahvilatuotteita. Työskentelet POP-UP kahvilan suunnittelun ja perustamisen parissa. Halutessasi pääset tekemään pienimuotoisia somistus- ja sisutustehtäviä. Aikaisempaa osaamista ei tarvita, vain kiinnostus käsillä tekemiseen riittää.

Duunaripaja tarjoaa työkokemusta puu- ja pintakäsittely- sekä remontti- ja kunnossapidon toimialoilta. Pääset tekemään työvalmentajan johdolla asiakastilaustöitä puutyösalissa ja maalaamossa sekä vaihtelevia työtehtäviä Orimattilan kaupungin eri kohteissa esim. puistot ja päiväkodit. Ammatilliset tiedot ja taidot kehittyvät sekä saat vahvistusta omalle alavalinnallesi. Aikaisempaa osaamista ei tarvita.

Toimipisteen sijainti: Kärrysepäntie 1, 16300 Orimattila

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, joko sähköpostitse ja jätä yhteystietosi tai soita tai laita tekstiviesti, niin otamme sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Työpajavastaava
Jaana Lindholm 040 508 0210

Starttipaja
Yksilö- ja ryhmävalmentaja Melissa Alhomäki 040 720 5411

Luova kokkipaja
Työvalmentaja Katerina Macri 044 781 3906

Duunaripaja
Työvalmentaja Markku Lähdeaho 044 781 3704

sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@orimattila.fi

 Kuvagalleria työpajojen toiminnasta ja tekemisistä:

 


 

 

 

Orimattilan Nuorten työpajat järjestävät erilaisia kursseja sekä korttikoulutuksia. Ole yhteydessä suoraan työpajaan tai kuntakokeilun omavalmentajiin kysyäksesi kurssitarjonnasta.


 

 

 

 

 

Työnhaun asiointipäivä To 29.9.2022 klo 9.30-11 ja 11.30-14.30

Tervetuloa tutustumaan Nuorten työpajoille. Halutessasi esittelemme sinulle toimintaamme ja tarjoamme kupin kahvia.

Orimattilan kaupunki on aloittanut työllisyyden kuntakokeilun 1.3.2021 yhdessä osana Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilua, johon kuuluvat Lahden ja Orimattilan lisäksi Kärkölä, Hollola ja Asikkala.

Työllisyyden kuntakokeiluun ohjataan ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kohderyhmään kuuluvat alle 30-vuotiaat työnhakijat ja kaikki maahanmuuttajat. Kokeilussa kotikunta vastaa kyseisen asiakaskohderyhmän TE-palveluiden eli julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden tarjoamisesta.

Mikäli et kuulu kuntakokeiluun, asiakkuutesi on edelleen TE-toimistossa. Jatka asiointia siellä tuttuun tapaan.

Kuntakokeilun tavoitteena on työllisyysasteen nostaminen ja kuntien roolin vahvistaminen työllisyyspalvelujen järjestäjinä. Tarkoituksena on parantaa erityisesti pitkään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Sinun ei tarvitse itse selvittää, oletko työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Jos kuulut kokeilun piiriin, saat siitä tiedon henkilökohtaisesti joko kirjeellä tai Oma asiointi -palvelussa.

Omavalmentajasi ottaa sinuun yhteyttä kun on sen aika. sillä välin työnhakijan tehtävänä on :
1. Varmista Oma asiointi -palvelussa, että työnhakusi on voimassa.
2. Jatka aktiivista työnhakua.

Käytä ensisijaisesti asioimiseen edelleen Oma asiointi-palvelua kuten TE-toimiston asiakkuudessakin. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta verkkoasiointiin, voit asioida puhelimitse tai ajanvarauksella palvelupisteessä.

Työllisyyspalveluyksikkö toimii ajanvarauksella. Työllisyysasioihin liittyvät postit voit toimittaa virka-aikana kaupungintalon Infoon osoitteeseen Erkontie 9.

Orimattilan työllisyyspalveluiden puhelinpalvelun numero on 044 781 3500. Voit myös laittaa sähköpostia tyollisyyspalvelut@orimattila.fi ja pyytää lähettämään omaan sähköpostiisi suojatun sähköpostiyhteyden, jonka avulla voit turvallisesti lähettää meille sähköpostia.

TOIMIPISTE

Työllisyyspalveluiden toimipiste sijaitsee osoitteessa Kotiseututie 2A, pohjakerros

Tästä pääset Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun sivuille.

 

Työllisyyden asiakaspalvelumalli uudistui

Tässä vaiheessa uudistus ei vaadi sinulta toimenpiteitä. Kun omavalmentajasi ottaa sinuun seuraavan kerran yhteyttä, päivitätte yhdessä työllistymissuunnitelmasi. Siihen asti jatkat sen mukaan, mitä olette aikaisemmin sopineet.


Entistä tiiviimpää ja henkilökohtaisempaa asiointia
Jos työnhakusi kestää puoli vuotta tai kauemmin, tapaat jatkossa omavalmentajaasi useammin. Näin voimme tukea sinua työnhaussa paremmin ja auttaa sinua pääsemään tavoitteisiisi. 

Uusi työnhakuvelvollisuus vauhdittaa työnhakua
Työnhakuvelvollisuus uudistuu ja karenssit lievenevät. Työnhakuvelvollisuuden täyttääksesi sinun tulee hakea pääsääntöisesti 4 työpaikkaa kuukaudessa. Omavalmentajasi sopii kanssasi haettavien työpaikkojen määrän samalla, kun päivitätte yhdessä työllistymissuunnitelmasi seuraavan kerran. Voit itse valita haettavat työpaikat – huomioiden osaamisesi ja koulutuksesi. Työpaikkojen hakemiseen saat halutessasi apua ja tukea omavalmentajaltasi.

Työmarkkinatori korvaa vähitellen TE-palvelujen verkkosivut
Toukokuusta alkaen valtakunnallinen te-palvelut.fi -sivusto muuttuu Työmarkkinatoriksi. Löydät kaikki tutut palvelukanavat, kuten Oma asioinnin, avoimet työpaikat, koulutushaun ja paikalliset palvelut Työmarkkinatorilta: www.tyomarkkinatori.fi. Työmarkkinatorilta löytyy myös paikkavahti, minkä avulla voit saada ilmoituksen haluamasi alan avoimista työpaikoista. Alueelliset verkkosivut uudistuvat hieman myöhemmin.  
 
Lisää muutoksista voit lukea: Uusi asiakaspalvelumalli - TE-palvelut tai Lahden työllisyyden kuntakokeilun sivuilta.

Jos sinulla on kysyttävää muutoksista, soita Orimattilan työllisyyspalvelun puhelinpäivystykseen, joka on avoinna arkisin klo 9:00-15:00 p. 044 781 3500.
Voit myös soittaa valtakunnalliseen puhelinpalveluun p. 0295 025 500, ma-pe klo 9.00–16.15.

Voit myös jättää omavalmentajallesi yhteydenottopyynnön Oma asioinnissa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/?kieli=fi  
Muistathan ilmoittaa Oma asioinnin kautta myös, jos tilanteessasi tapahtuu muutoksia. 

 

Uusi työllisyyden palvelumalli -video

Työllisyyspalveluiden tavoitteena on työllistymistä edistävien palveluiden järjestäminen ja kehittäminen, vastuullisen työllisyyspolitiikan edistäminen, työttömien työmarkkina-aseman ja toimeentulon parantaminen sekä työttömyydestä kaupungille aiheutuvien kustannusten kasvun ehkäiseminen. Sekä työnantajan/yrityksen työvoimatarpeiden täyttymisen edistäminen.

Etsitkö tarjoamallesi työlle tekijää?

Kaipaat neuvoa, tukea tai konkreettista apua esim. työkokeilu/palkkatuki ym. lomakkeiden täyttöön?

Yrittäjille ja muille työnantajille palveluneuvontaa mm.
• Orimattila-lisän hakemiseen
• työntekijöiden rekrytointiin palkkatuella ja työkokeiluna
• palkkatuetun henkilön edelleen sijoittamiseen yritykseen

Voit olla yhteydessä myös oppisopimukseen liittyvissä asioissa.

Missä tahansa työllistämiseen liittyvässä asiassa voit ottaa yhteyttä työllisyysvastaava

Jaana Lindholm
040 508 0210

etunimi.sukunimi(at)orimattila.fi

Työllistämisen Orimattila-lisä

Työllistämisen Orimattila-lisä on työnantajalle myönnettävä harkinnanvarainen tuki, jota voidaan osoittaa työttömänä työnhakijana olevan orimattilalaisen henkilön palkkauskustannuksiin. Tuki voidaan myöntää yritykselle, yhdistykselle, säätiölle, kunnalle tai kuntayhtymälle. Tuen määrä on enintään 250,00 €/kk/henkilö tai korotettuna tietyin ehdoin enintään 350€/kk/henkilö.

Orimattila-lisän hakeminen ei edellytä te-toimiston maksaman palkkatuen saamista, jos työllistyvän henkilön ja työnantajan edellytykset tuen saamiselle muutoin täyttyvät.

Tutustu Orimattila-lisän perusteisiin ja hakuprosessiin.

pdf Orimattila-lisän ohjeet (143 KB)

Orimattila lisän hakemus

 

Palkkatuetun henkilön edelleensijoittaminen yritykseen

Orimattilan kaupunki tarjoaa, osana työllisyydenhoitoa, palkkatuetun henkilön edelleensijoittamista yrityksiin. Kaupunki (varsinainen työnantaja) palkkaa työntekijän, joka on saanut vähintään 300 päivää työmarkkinatukea ja jolla on palkkatukioikeus ja sijoittaa hänet yritykseen (käyttäjäyritys). Edelleensijoittaminen on harkinnanvarainen ja sitä voidaan myöntää edelleensijoittamiseen varatun määrärahan puitteissa.

Palkkatuetun henkilön edelleensijoittaminen yritykseen

 

Nuorten kesätyöllistämisen tuki

Orimattilan kaupunki tukee orimattilalaisten 15-25-vuotiaiden nuorten työllistämistä yrityksissä, yhdistyksissä ja yksityisillä työnantajilla harkinnanvaraisella kesätyöllistämisen tuella. Tuki maksetaan vahvistetun määrärahan puitteissa. Tuen suuruus on 200 euroa/kk.

Nuorten kesätyöllistämistuen perusteet ja hakemus

työllisyyspalvelut työllistäminen kuntalisä kesätyön tuki edelleensijoittaminen