Hyppää sisältöön

Orimattilan kaupunki on aloittanut työllisyyden kuntakokeilun 1.3.2021 yhdessä osana Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilua, johon kuuluvat Lahden ja Orimattilan lisäksi Kärkölä, Hollola ja Asikkala.

Työllisyyden kuntakokeiluun ohjataan ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kohderyhmään kuuluvat alle 30-vuotiaat työnhakijat ja kaikki maahanmuuttajat. Kokeilussa kotikunta vastaa kyseisen asiakaskohderyhmän TE-palveluiden eli julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden tarjoamisesta.

Mikäli et kuulu kuntakokeiluun, asiakkuutesi on edelleen TE-toimistossa. Jatka asiointia siellä tuttuun tapaan.

Kuntakokeilun tavoitteena on työllisyysasteen nostaminen ja kuntien roolin vahvistaminen työllisyyspalvelujen järjestäjinä. Tarkoituksena on parantaa erityisesti pitkään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Sinun ei tarvitse itse selvittää, oletko työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Jos kuulut kokeilun piiriin, saat siitä tiedon henkilökohtaisesti joko kirjeellä tai Oma asiointi -palvelussa.

Omavalmentajasi ottaa sinuun yhteyttä kun on sen aika. sillä välin työnhakijan tehtävänä on :
1. Varmista Oma asiointi -palvelussa, että työnhakusi on voimassa.
2. Jatka aktiivista työnhakua.

Käytä ensisijaisesti asioimiseen edelleen Oma asiointi-palvelua kuten TE-toimiston asiakkuudessakin, jos sinulla ei ole mahdollisuutta verkkoasiointiin, voit asioida puhelimitse tai ajanvarauksella palvelupisteessä.

Toimimme ajanvarauksella, työllisyysasioihin liittyvät postit voit toimittaa virka-aikana kaupungintalon Infoon osoitteeseen Erkontie 9.

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun puhelinpalvelu 0444 826 700, valitse vastaajasta numero, jonka kautta puhelu yhdistyy Orimattilaan.
Voit myös laittaa sähköpostia

YHTEYSTIEDOT

Toimipisteemme sijaitsee osoitteessa Kotiseututie 2b, 3krs

Työllisyyskoordinaattori
Titta Härkänen
p. 044 781 3948

Omavalmentaja/Työhönvalmentaja
Virpi Karttunen
p. 0447813621

Nuorten omavalmentaja
Katja Saukko
p. 044 544 1533

Omavalmentaja
Pia Sankala
p. 044 544 1539

Omavalmentaja
Johanna Rusi
p. 044 751 7611

Palveluohjaaja/Omavalmentaja(0sa nuorista)
Marjo Aalto
p. 044 781 3958

sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi(at)orimattila.fi

Tästä pääset työllisyyden kuntakokeilun omille sivuille.

 

Työllisyyspalveluiden tavoitteena on työllistymistä edistävien palveluiden järjestäminen ja kehittäminen, vastuullisen työllisyyspolitiikan edistäminen, työttömien työmarkkina-aseman ja toimeentulon parantaminen sekä työttömyydestä kaupungille aiheutuvien kustannusten kasvun ehkäiseminen. Sekä työnantajan/yrityksen työvoimatarpeiden täyttymisen edistäminen.

Etsitkö tarjoamallesi työlle tekijää?

Kaipaat neuvoa, tukea tai konkreettista apua esim. työkokeilu/palkkatuki ym. lomakkeiden täyttöön?

Yrittäjille ja muille työnantajille palveluneuvontaa mm.
• Orimattila-lisän hakemiseen
• työntekijöiden rekrytointiin palkkatuella ja työkokeiluna
• palkkatuetun henkilön edelleen sijoittamiseen yritykseen

Voit olla yhteydessä myös oppisopimukseen liittyvissä asioissa.

Missä tahansa työllistämiseen liittyvässä asiassa voit ottaa yhteyttä työllisyyskoordinaattoriin.

Titta Härkänen
044 781 3948

etunimi.sukunimi(at)orimattila.fi

Työllistämisen Orimattila-lisä

Työllistämisen Orimattila-lisä on työnantajalle myönnettävä harkinnanvarainen tuki, jota voidaan osoittaa työttömänä työnhakijana olevan orimattilalaisen henkilön palkkauskustannuksiin. Tuki voidaan myöntää yritykselle, yhdistykselle, säätiölle, kunnalle tai kuntayhtymälle. Tuen määrä on enintään 250,00 €/kk/henkilö tai korotettuna tietyin ehdoin enintään 350€/kk/henkilö.

Orimattila-lisän hakeminen ei edellytä te-toimiston maksaman palkkatuen saamista, jos työllistyvän henkilön ja työnantajan edellytykset tuen saamiselle muutoin täyttyvät.

Tutustu Orimattila-lisän perusteisiin ja hakuprosessiin.

pdf Orimattila-lisän ohjeet (204 KB)

pdf Hakemuslomake Orimattila lisä (11 KB)

Palkkatuetun henkilön edelleensijoittaminen yritykseen

Orimattilan kaupunki tarjoaa, osana työllisyydenhoitoa, palkkatuetun henkilön edelleensijoittamista yrityksiin. Kaupunki (varsinainen työnantaja) palkkaa työntekijän, joka on saanut vähintään 300 päivää työmarkkinatukea ja jolla on palkkatukioikeus ja sijoittaa hänet yritykseen (käyttäjäyritys). Edelleensijoittaminen on harkinnanvarainen ja sitä voidaan myöntää edelleensijoittamiseen varatun määrärahan puitteissa.

pdf Palkkatuetun henkilön edelleensijoittaminen yritykseen (136 KB)

 

työllisyyspalvelut työllistäminen kuntalisä kesätyön tuki edelleensijoittaminen