Hyppää sisältöön

Orimattilan urheilukeskuksessa perheet1600x300x72

Leikkikentät tarjoavat monenlaista tekemistä sekä turvallisen ja kehittävän ajanviettopaikan eri-ikäisille lapsille ja lapsiperheille. Leikkikentät palvelevat paikallisesti myös perhepäivähoitajien ja päiväkotien toimintaa.

Orimattilassa on 20 leikkikenttää ja kaksi lähiliikuntapuistoa. Leikkivälineet ja varusteet vaihtelevat puistokohtaisesti, mutta perusvarustukseen kuuluvat yleensä keinu, hiekkalaatikko, monitoimiväline sekä erilaiset jousikiikut.

Lähiliikuntapuistot ovat paikkoja, joissa kuntalaiset voivat kuntoilla erilaisilla ulkoliikuntavälineillä.

 

Leikkikentät ja lähiliikuntapuistot kartalla:

pdf  Leikkikentät ja lähiliikuntapuistot Orimattilassa (kartta) (1.45 MB)

Lettulantien leikkikentta

Turvallisuus

Leikkipaikoilla suoritetaan säännöllisesti turvatarkastuksia, joilla ympäristön ja välineiden turvallisuus varmistetaan. Turvallisuutta vaarantavat puutteet ja vauriot pyritään korjaamaan välittömästi. Myös käyttäjät voivat tehdä ilmoituksen leikkipaikalla tehdystä ilkivallasta ja muista puutteista.

Ilmoita havaintosi:

Viherpalvelut Hyvönen Oy
020 710 9311

Leikkikentillä ei ole talvikunnossapitoa, joten talven aiheuttamat turvallisuusriskit esimerkiksi liukkaus ja kovat pinnat tulee huomioida alueiden talvikäytössä.

Leikkikentille ei saa viedä lemmikkieläimiä, eikä alueilla saa tupakoida. Myös pyöräilykypärän käyttö leikkivälineissä on kielletty, sillä kypärä saattaa juuttua leikkivälineeseen ja aiheuttaa vaaratilanteen.

Kunnossapito

Kunnossapitoon kuuluu turvallisuuden varmistamisen ohella myös mm. ympäröivän kasvillisuuden hoito ja alueen puhtaanapito. Esimerkiksi hiekkalaatikoiden hiekat vaihdetaan vuosittain. Leikkikenttien kunnossapidosta ja leikkivälineiden turvallisuudesta huolehtii alueurakoitsija Viherpalvelut Hyvönen Oy.

Lähiliikuntapuistot ovat kaupungin liikuntatoimen hoidossa.

Leikkikenttien rakentamisesta sekä uusien leikkivälineiden tai varusteiden hankinnoista vastaa kaupungin Kaupunkikehitys- ja tekninen toimiala.