Hyppää sisältöön

Omakotitalotontit

Orimattila on sopivasti skutsissa, loistavien kulkuyhteyksien varrella. Kaupungin tonttivalikoimasta löydät varmasti itsellesi sopivan tontin.

 

OLA raksa 81x81

 

Kaupunki myy omakotitontteja pääasiassa asemakaavoitetuilta alueilta. Tontti on mahdollista myös vuokrata. Vuosivuokra on 6% tontin hinnasta (Hennan alueella 5%) ja se on sidottu elinkustannusindeksiin.

Tontin voi myöhemmin ostaa omaksi kulloinkin voimassaolevalla hinnalla. Vuokria ei hyvitetä ostohinnassa.

Ilmoitettuihin tonttien hintoihin lisätään lohkomiskulut.

Rakentaminen

Kaupungilta ostetulle omakotitontille tulee rakentaa omakotitalo kolmen vuoden kuluessa kaupasta. Tonttia ei saa rakentamattomana myydä eteenpäin ilman kaupungin lupaa.

Tonttitiedot ja tonttien myynti:
Maankäyttöinsinööri Ossi Hosiaisluoma

040 734 0798

Alueelle tulee kaikkiaan 107 omakotitonttia. Tontit sijaitsevat n. 1,5 km:n päässä Orimattilan keskustasta etelään Arolantien luoteispuolella. Alueelta on lähivuosina tarkoitus rakentaa katuyhteys Helsingintielle.

Tonttien koot ovat n. 1000 - 1300 m2.  Arolan alueen tonttien myyntihinta on 19.00 euroa / m2. Hintoihin lisätään lohkomiskulut. Tontit ovat rakentamiskelpoisia. 

Tontit ovat vapaasti varattavissa. Alla on linkki tonttikarttaan, asemakaavakarttaan ja alueen rakentamistapaohjeisiin:

pdf Myytävät tontit, Arola, Metsärinne (374 KB) (kartta)
pdf Asemakaavakartta, Arolan Metsärinne (1.41 MB)
pdf Rakentamistapaohjeet (2.24 MB)

Täytetyn varauslomakkeen voi toimittaa joko sähköpostilla osoitteeseen tai kirjepostitse osoitteeseen Orimattilan kaupunki, tekninen toimiala / tonttihakemus, Erkontie 9, 16301 Orimattila. Alla on linkki hakemuslomakkeeseen:

pdf Varauslomake (350 KB)

 

Artjärven keskustassa oleva Kotokolmion alue on täydentynyt kolmella uudella tontilla. Tontit sijaitsevat Villikkalanjärven läheisyydessä mukavan kävelymatkan päässä Vuorenmäen koululta ja muista palveluista. Tonttien myyntihinta on 8 €/m2. Tontit ovat noin 1400 m2:n kokoisia.

» Linkki osoitekarttaan (aukeaa karttapalveluun)

pdf Rakentamistapaohje ARTJÄRVI (444 KB)

Käkelässä, joka sijaitsee noin kilometrin päässä keskustasta itään, on jäljellä muutamia omakotitontteja. Tontit sijaitsevat Käkelänraitin eteläpuolella Piikainkyröntien molemmin puolin. Tonttien myyntihinta on 10 euroa/m2 ja lohkomiskulut 810 euroa. Tontit ovat rakentamiskelpoisia. Vapaana olevat tontit näkyvät myynnissä olevien tonttien listauksesta.

» Linkki osoitekarttaan (aukeaa karttapalveluun)

pdf Rakentamistapaohje KESKUSTA (2.24 MB)

 

Tontit sijaitsevat Jokelan alueella Kaitilantien ja Lähdekujan risteyksessä, noin 1,5 kilometrin päässä keskustasta länteen. Tonttien koot ovat n. 1000 m2 ja niiden myyntihinta on 18 €/m2, jonka päälle lisätään lohkomiskulut 1020 euroa. Tontit ovat heti rakentamiskelpoisia.

» Linkki osoitekarttaan (aukeaa karttapalveluun)

 

Tontti sijaitsee Jokelan alueella Kaitilantien ja Rantamäentien risteyksessä, noin 2 kilometrin päässä keskustasta länteen. Tontin koko on 1118 m2 ja myyntihinta on 18 €/m2, jonka päälle lisätään lohkomiskulut 960 euroa. Tontti on heti rakentamiskelpoinen.

» Linkki osoitekarttaan (aukeaa karttapalveluun)

 

Hennaan rakentuu uusi yhteisöllinen ja ekologinen kaupunginosa, joka sijaitsee Orimattilan länsiosassa, Helsinki-Lahti -moottoritien ja -oikoradan tuntumassa Mäntsälän pohjoisten osien rajanaapurina. Hennan juna-asema on valmistunut joulukuussa 2017 ja kaikki Helsingin ja Lahden väliset lähiliikenteen Z-junavuorot pysähtyvät Hennan asemalla. Alueelta pääsee Helsinkiin alle tunnissa ja Lahteen 13 minuutissa.

Tontit sijaitsevat Hennan Länsirinteen alueella nykyiseltä Huhdanojantieltä tänä vuonna rakennettavan Minttukujan varrella. Omakotitonttien koot ovat n. 415 – 786 m2 ja asuinpientalotontin koko on n. 450 m2. Edellä mainittujen tonttien myyntihinta on 22 €/m2 ja lohkomiskulut 870€. Tontti on mahdollista myös vuokrata. Vuosivuokra on 5% tontin hinnasta ja se on sidottu elinkustannusindeksiin.Tonteille pääsee rakentamaan heti.

Hakemukset voi toimittaa joko sähköpostilla osoitteeseen tai kirjepostitse osoitteeseen Orimattilan kaupunki, tekninen toimi / tonttihakemus, Erkontie 9, 16300 Orimattila. Alla on linkki hakemuslomakkeeseen:
Hakemus-/varauslomake

Lisätiedot: maankäyttöinsinööri Ossi Hosiaisluoma, p. 0407340798 tai .

» Linkki osoitekarttaan (aukeaa karttapalveluun)

pdf Haettavat tontit Hennan Länsirinne (195 KB)

pdf Rakentamistapaohje HENNA Minttukuja (1.28 MB)


Salviakujan omakotitonttien koot ovat 413–611 m2 ja ne maksavat 9 086 – 13 442 euroa + lohkomiskulut 850 euroa. Tonttien neliöhinta on 22 euroa. Rakennusoikeutta tonteilla on 200 k-m2 ja rakentamaan tonteille pääsee heti. Tontin voi myös vuokrata. Vuosivuokra on 5 % myyntihinnasta.

Lisätietoja Hennasta löytyy osoitteesta www.hennaan.fi

 

  pdf Rakentamistapaohje, Korianterikuja ja Salviakuja. (1.87 MB)

  pdf Tonttikartta alueesta, jossa näkyy rajamitat. (54 KB)

  pdf Länsirinteen asemakaavakartta. (5.60 MB)

 

 

Pennalan Uotilanrinteen omakotitontit myyntiin huhtikuussa

Orimattilan Pennalan Uotilanrinteen 24 omakotitonttia ovat myynnissä.

Omakotitonttien koot ovat noin 1021–1263 m2. Tontit maksavat 20 420–25 260 euroa, jonka päälle lisätään lohkomiskulut. Tonttien neliöhinta on 20 euroa. Tontin voi myös vuokrata ja vuosivuokra on 6 % myyntihinnasta.

Rakentamaan tonteille pääsee viimeistään 1.6.2019.

 

pdf Uotilanrinteen rakentamistapaohje. (2.66 MB)

pdf Tonttikartta alueesta, jossa näkyy rajamitat. (99 KB)

pdf Uotilanrinteen asemakaavakartta. (1.05 MB)